16
Mayıs
2024
Perşembe
YEŞİLYURT - MALATYA

Sokak sağlıklaştırma projesi başlıyor

Yeşilyurt ilçesindeki tarihi evlerin bulunduğu sokağın sağlıklaştırılması ve çevre düzeni için hasırlana proje ihaleye çıktı.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Yeşilyurt ilçesinde tarihi evlerin bulunduğu Hıroğlu mahallesindeki sokak için hazırlanan Yeşilyurt Sokak Sağlıklaştırılması ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin 149 bin YTL muhammen bedelle ihaleye çıkartıldığını söyledi. Özbay, ihale için 4 dosyanın alındığın ancak ihaleye 3 firmanın teklif verdiğini belirtti.


Amaçlarının tarihi evleri ayakta tutup, geleceğe taşımak olduğunu söyleyen Özbay, "İl merkezindeki Hatice Günay Konağı için 45 bin YTL, Darende Paksoy Konağı için 50 bin YTL restorasyon bedeli gönderildi. Arapgir Çobanlı Konağı'nı projesi için 15 bin YTL ödenek gönderildi. Arapgir ilçemizdeki Millet Han'ın restorasyon projesi de bitirilerek kurul tarafından onaylandı. Malatya merkez ve Yeşilyurt ilçesindeki toplam 7 konak için restorasyon projesi ödeneği geldi. Çalışmalarımız devam ediyor" şekilde bilgi verdi.


Bu arada Beşkonaklar'daki restorasyon çalışmalarının Ekim ayında bitirilmesini beklediklerini söyleyen Özbay, Aslantepe Açık Hava Müzesi ile ilgili olarak ta çalışmaların 20098 yılında başlanacağını ve şuanda ödenek temini ile ilgili girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 12:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?