18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaymakamlıktan kömür yardımı

Muş'un Hasköy Kaymakamlığı, yoksul ve yardıma muhtaç 3 bin 666 aileye kömür yardımında bulundu.

Kış mevsimine girmeden önce kömür yardımını yaparak vatandaşlara kolaylık sağladıklarını söyleyen Hasköy Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan Hasköy İlçesi'ne 2 bin 200 ton kömür tahsis edildiğini söyledi.

Tespit edilen yoksul ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılan kömürün vatandaşların evlerine kadar teslim edildiğini söyleyen Murat Sefa Demiryürek, "Havalar soğumadan yakacak yardımını tamamladık. Her aileye 600 kilogram kömür veriyoruz. Bölgemizde kış şartları zor. Bu sebeple yardımlarımızı erken yaparak insan onuruna yakışır bir şekilde ve bir karmaşaya meydan vermeden yapmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Kömür yardımı alan vatandaşlar da, bu yıl yapılan yakacak yardımının erken yapılmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, kış mevsimine hazırlıklı girmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Kışlık yakacak telaşı yaşamayacaklarını söyleyen vatandaşlar, "Kömür, kaymakamlığın görevlileri tarafından evimizin önüne kadar getirilip teslim edildi. Kış korkusu yaşamayacağız artık, çünkü yakacağımız var. Allah devlete zeval vermesin" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 14:31:18
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 14:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?