19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Öğrencilerin yol çilesi bitti

Varto İlçemizde yaşanan eğitim sorununa Kaymakamlık çözüm getirdi. Kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalan öğrencilerin imdadına yetişen Kaymakamlık SYDV imkanları ile öğrencilerin taşımalı eğitimden istifade etmesini sağladı.

VALİ’DEN VARTO KAYMAKAMINA TEŞEKKÜR

Varto’da başlatılan taşımalı eğitim çalışmaları kapsamında Varto Lisesinden incelemelerde bulunan Vali İbrahim Özçimen, toplu halde çözüme kavuşturulan taşımalı eğitim sorununu başarı ile tamamlayan Varto Kaymakamı Mehmet Tanışır’a teşekkür etti.

SORUN BEKLENTİLERİN ÜSTÜNDE ÇÖZÜLDÜ

Varto Lisesinde öğrencilere hitap eden Vali Özçimen, “Daha önceki gelişlerimizde özellikle geçen yıl velilerimizden sizin okullarınıza dolmuşlarla getirilmeniz için talepler oluyordu. Bu sorunu bir türlü çözememiştik. Kaymakam arkadaşıma talimat verme, para gönderme vs. gibi girişimlerimiz oldu. Ama tamamıyla böyle toplu halde çözülememişti bu sorun. Kaymakam arkadaşımız göreve başladıktan sonra bu soruna el attı. Bizim istediğimizin ötesinde bir noktaya ulaştı. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.

SORUNLAR ÜSTÜNE GİDİLDİKÇE KÜÇÜLÜR

Öğrencilere sorun ve sıkıntılardan korkmamaları gerektiğini vurgulayan Vali, öğrencilerin sorunlarla ile mücadele edip başarıya gitmelerini de istedi. Vali Özçimen, “Sorunlar üstüne gidildikçe küçülür. Siz sorunlardan korktukça sizi boğar. Öğrencilerimizin dersleri de öyledir. En korktuğunuz derse biraz fazla çalışın ve o dersin ne kadar kolay ve zevkli olduğunu görürsünüz. Ama ‘Bu derste nasıl başarılı olunur?’ dediğiniz an o dersi mümkün değil başaramazsınız. Sürekli üzerine gitmeniz lazım.

Hayat da bir sınav, hatta daha büyük bir sınav. Bu konuyu da üstüne gidilerek güzel bir şekilde çözüldü. Belediye başkanımızda 39 öğrenciyi kenar mahallerden okullara taşıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz bizlerin umududur. Sizleri hep iyi, sağlıklı ve başarılı görmek istiyoruz” diye konuştu.

VARTO’DA TAŞIMALI EĞİTİM DEVRİ BAŞLADI

Yıllar sonra ilk defa Varto’da taşımalı eğitim başlatarak, halkın gönlünde taht kuran ve eğitim için son derece önemli bir hizmet sergileyen Varto Kaymakamı Mehmet Tanışır, uzak bölgelerden eğitim için ilçeye gelen öğrencilerin yalnız taşıma sorununu değil, yemek sorununu çözmek içinde girişimlerde bulunduğunu müjdeledi.

YEMEK SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

Kaymakam Tanışır, “Varto’muzda kanayan bir yara olan ve Varto merkezine yürüyerek gelen 150 fakir öğrencimize SYDV imkanları ile birinci dönem itibari ile servis ücretlerini ödeyerek sorunu çözdük. İkinci dönem için bu öğrencilerimize proje yaparak SYDV Genel Müdürlüğü’ne gönderdik. Bu öğrencilerimizin hem taşıma bedellerini çözdük hem de öğlen sıcak yemek imkanı sunacağız” dedi.

ÖĞRENCİLERİN UZAK BÖLGEDEN GELMESİ TEPKİ ALIYORDU

Öğrencilerin çok uzak bölgelerde okula gelip gitmelerinin kamu vicdanında da olumsuz bir etki yarattığını kaydeden Varto Kaymakamı Mehmet Tanışır, “Varto’muzda önceki yıllardan beri kış şartlarında bazı öğrencilerimizin 7 kilometre bazılarının 5 kilometre hatta 10 kilometre sabah akşam yürüyerek çocukların okula gidip gelmesi kamu vicdanını da olumsuz etkileyen bir unsur olarak bize intikal ettirildikten sonra bununla ilgili tespit çalışmalarımızı yaptık. Birinci dönem yerel imkanlarımızla bu sorunu çözdük. İnşallah ikinci dönem içinde yürüyen hiçbir öğrencimiz kalmayacak” dedi.

YİBO’NUN YAPILMASI SORUNU TAMAMEN ÇÖZECEK

Yine uzak bölgelerde ikamet eden öğrencilerin yemek sorunlarını da çözmek için proje çalışmalarının tamamlandığını, ödeneğin gelmesini beklediklerini kaydeden Tanışır, “Yemek bedelleri de Ankara’dan gelir gelmez öğrencilerimize sıcak yemek vereceğiz. Bu sorunun çözümü hayırsever bir vatandaşımızın 16 derslikli bir YİBO yapması ile bu sorun tam olarak çözülecektir. Bizim çocuklardan istediğimiz çalışmaları ve başarılı olmalarıdır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bundan dolayı sizden tek isteğimiz çok çalışmanızdır. Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler ufkuna doğru yürümenizdir” dedi.

ÇELİK, “GENÇLERE KALİTELİ EĞİTİM VERMEK BİZ DEVLET ADAMLARININ İŞİDİR”

Varto Belediye Başkanı Demir Çelik, “Eğitime destekleri esirgememek, entelektüel birikimin sahibi olan insanların temel görevi olması gerekir. Kaldı ki gençlik geleceğimiz ise geleceğimiz olan gençliğe kaliteli ve sağlıklı bir eğitimi sağlamakta biz devlet adamlarının en önemli işi olması gerekir. Bu işi edinmiş olması anlamında Kaymakam Mehmet Tanışır’ a teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu bir diyarlılıktır. Asli işi olmadığı halde bazı öğrencilerimizin daha rahat ulaşımlarını sağlamaları ve sağlıklı şartlarda eğitim görmelerine yardımcı oluyor olması taktire değerdir. Bu anlamda Vartolular adına köyden gelen öğrencilerimize bu imkanı sağladığı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yerel yönetim olarak biz bu anlamda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

ÖĞRENCİLER YÜRÜME ÇİLESİNDEN KURTULDU

Varto Lisesinde eğitim gören ve uzak bölgelerden yürüyerek gelmek zorunda kalan öğrenciler ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, daha önceden 7 kilometre gidiş geliş yaptıkları, kurt, tilki, soğuk ve donma tehlikesi ile karşı karşıya oldukları, şimdi ise servislerine kavuştukları ve tek sıkıntılarının ise öğlen yemeği olduğunu ve bununda ileride çözüme kavuşmasını bekledikleri bildirildi.

Varto’da bir takım incelemelerde bulunan ve Varto Lisesinde öğrenciler ile bir araya gelen Vali İbrahim Özçimen, beraberinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, Varto Belediye Başkanı Demir Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Abdulbaki Alp ve Varto İlçesindeki daire müdürleri Varto Lisesi idarecileri ile kısa bir araya geldiler.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 16:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?