4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim-Sen'den ek ders eylemi

Tunceli'de, Eğitim-Sen üyesi 300 çalışan sevk eylemi ardından yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Eğitim işkolu çalışanlarının, Türkiye çapında yürüttükleri sevk eylemine Tunceli'den 300 çalışan katıldı. Sabah saatlerinde başlayan sevk eylemlerinin tamamlanması ardından 300 çalışan Eğitim-Sen Tunceli Şubesi önünden başlayarak Sanat Sokağı'na doğru sloganlar eşliğinde yürüdü. Çalışanlar, Sanat Sokağı'nda "Haklarımıza Sahip Çıkıyor, Milli Eğitim Bakanlığı'nı Uyarıyoruz!" başlıklı bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı üyeler adına Eğitim-Sen Tunceli Şube Sekreteri Erkan Eşlek okudu. Eşlek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yıllardır eğitim emekçilerinin çalışma koşullarını sürekli olarak zorlaştıran uygulamalara imza attığını söyledi. Eşlek, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, tüm haftanın ek ders ücretleri kesilecektir. Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci gününün hafta içine gelmesi nedeniyle, öğretmenlerin kendi iradesiyle derslere girmemiş gibi değerlendirilmesini tam bir skandal olarak görüyoruz. Bakanlık, geçmişte pek çok kez olduğu gibi yine yüz binlerce öğretmeni zor durumda bırakacak, onları mağdur edecek tutum ve davranışlar içine girmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine göre ulusal bayramlar işgününe denk geldiği zaman öğretmenler ders görevi yapmış sayılacak ve ek ders ücretleri ödenecektir. Ancak nedense dini bayramların hafta içine gelmesi durumunda öğretmenler bu günlerde ders görevi yapmış sayılmayacak ve derse girmemesinin sorumlusu öğretmenin kendisi olmadığı halde, öğretmenler hak ettiği ek ders ücretlerinden mahrum bırakılacaktır. Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmaz iken, dini bayramlarda böyle bir kesintiye gidilmesini anlamak mümkün değildir. Bu haksız uygulama nedeniyle ilköğretim okullarında yüz binlerce öğretmenin 60 ila 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Yıllardır borç içinde yaşayan, ay sonunu getirmekte zorlanan öğretmenlerimize böyle bir uygulamanın reva görülmesi, ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Bir taraftan bütçeden en çok payın eğitime ayrıldığı iddia edilirken, diğer taraftan Bakanlığın öğretmenlerimizin üç kuruşluk kazancına göz dikmiş olması düşündürücü olduğu kadar, anlamlıdır" dedi.

Kazanılmış haklarının, ellerinden alınmasına seyirci kalmayacaklarını belirten Şube Sekreteri Erkan Eşlek, "Eğitim-Sen olarak tüm eğitim emekçilerine sesleniyoruz; ek ders ücretlerimizin haksız yere kesintiye uğramasına ve AK Parti hükümetinin eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına yönelik tüm uygulamalarına karşı örgütlenmekten, birlikte, omuz omuza mücadele etmekten başka çıkar yol yoktur. Eğer bizler, yaşanan haksız uygulamalara bugünden demokratik tepkilerimizi göstermezsek, yarın daha kapsamlı hak kayıpları yaşanmasının kaçınılmaz olacağı ortadadır" dedi.

Eşlek, "Eğitim-Sen, eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına karşı yürütülen bu tür girişimlerin ne ilk, ne de son olmadığının bilincindedir. Bu nedenle sendikamız, tüm eğitim emekçileri ile birlikte, haklarımıza yönelik olarak gerçekleştirilmek istenen her türlü girişiminin karşısında olmaya, bu ve benzeri girişimlere karşı demokratik tepkilerini göstermeye devam edecektir" dedi.

Eylem açıklamanın ardından, olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 18:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?