7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

AB küçük altyapı programı

Avrupa Birliği (AB) tarafından bölgeler arası ekonomik dengeyi sağlamak için proje karşılığı dağıtılacak 90 milyon euro'luk hibe paylaşımının nasıl yapılacağı konusunda ikinci bilgilendirme toplantısı, Karatay Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda konuşan Konya Vali Yardımcısı ve KONKARBİR Genel Sekreteri Yalçın Bulut, 7 milyon 784 bin kişilik nüfusa hitap eden Konya, Karaman, Kayseri, Sivas, Yozgat, Malatya, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan'ın küçük ölçekli altyapı bileşenlerine 39.5 milyon euro hibe dağıtılacağını söyledi.

Belediyeler, il özel idareleri, kaymakamlıklar ve köy muhtarlıklarının katılabileceği proje yarışmasında 6 bin 2 köy, 537 belediye ve 140 ilçenin bulunduğuna dikkat çeken Bulut, "Konya, bunların arasında 31 ilçe, 206 belediye ve 610 köyüyle en fazla şansa sahip yer. En fazla proje Konya ve Karaman'ın bölgesi olan TR52 düzey 2. bölgesinden çıkmalı. Ben bütün Konyalı ve Karamanlı hemşehrilerime güveniyorum" dedi.

Toplantıya katılan belediye başkanları, muhtarlar ve kamu görevlilerine proje kapsamlarıyla alakalı bilgiler veren Altyapı Birim Koordinatörü Çağatay Traş ise, programın asıl amacının ekonomik kalkınmaya zemin hazırlamak olduğunu ifade ederek, "Bu çalışmaların bir diğer amacı da merkezi ve bölgesel düzeyde proje uygulama kapasitesini artırmaktır. Ticaret, ulaşım, çevresel, turizm ve sosyal altyapısıyla kamu sağlığı konularında projeler hazırlanacak. Bunların arasında sanayi alanlarının iyileştirilmesi, kentsel ulaşımın inşaası, kirliliğin azaltılması ve doğal çevrenin veya insan yapılarının korunması yoluyla çevre kalitesinin artırılması, turizm amacıyla kullanılmak üzere müzeler-kültür merkezleri gibi kamuya ait binaların yeniden inşa edilmesi, hastaneler, sağlık merkezleri, huzurevleri, kreşler, anaokulu ve engelli merkezleri gibi sosyal altyapı ve kamu sağlığı tesislerinin inşaası veya rehabilitasyonu hakkında projeler üretilmeli. Bu projeler 100 puan üzerinden mali kapasite 20, ilgililik 25, metodoloji 30, sürdürülebilirlik 15 ve bütçeyle medya etkinliği 15 olmak üzere puanlandırılacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 11:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?