6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Haber İş'ten grev tehditi

Tunceli'de, Türkiye Haber İş Sendikası üyesi bir grup, 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine Türk Telekom binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Türkiye Haber İş Sendikası Tunceli Şube Başkanı Zülfü Abay, sendikaları ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğü ve bağlı olduğu işveren sendikası Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında yürütülmekte olan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine Şubat ayında başlanmış olmasına rağmen, bugüne kadar yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamadığını hatırlattı.

 "Ortaya çıkan uyuşmazlık resmi arabulucunun çalışması neticesinde de giderilememiştir" diyen Abay, "Tüm iyi niyet çabalarımıza rağmen uyuşmazlığın çözümlenmemesi nedeniyle 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca dün Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu'nca grev kararı alınmıştır" dedi.

Üyelerin mağduriyetine sebep olacak belirsizliklerin ortadan kaldırılması konusundaki isteklerinden geri adım atmayacaklarını ifade eden Abay, "Türkiye Haber-İş Sendikası olarak, sorunların masa başında çözülmesi taraftarıyız. Temennimiz, tarafların sorunları karşılıklı iyi niyet ilişkileri içinde çözüme kavuşturmasıdır. Her şeye rağmen grevin kaçınılmaz hale gelmesi durumunda da, bu yasal hakkımızı kullanmaktan da kesinlikle kaçınmayacağımız herkes tarafından çok iyi bilinmelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 17:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?