25
Mayıs
2024
Cumartesi
HOZAT - TUNCELİ

Polis dayağı Hozat'ı ayağa kaldırdı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde bir polis ve emniyet amirinin bir vatandaşı dövdüğü iddiası ilçede tepkilere neden oldu.

İki gün önce bir kavga nedeniyle gözaltına alınarak kötü muameleye maruz kalan Zeynel Arslan adlı vatandaşın Hozat İlçe Emniyet Amiri M.U. ve A K. adlı polis tarafından gözaltına alındıktan sonra darp edilerek kötü muameleye maruz bırakıldığını iddia etmesi ilçeyi ayağa kaldırdı. İlçe Emniyet Amirliği önüne toplanan vatandaşlar Zeynel Arslan adlı vatandaşa yapılan kötü muameleyi protesto ederek, serbest bırakılmasını istediler. Arslan'ın saat 21.30 sıralarında serbest bırakılmasının ardından ilçe sakinleri dağılarak evlerine gitti.

Bugün öğle saatlerinde Hozat Parkı önünde toplanan kalabalık bir grup vatandaş sloganlar eşliğinde, "İşbirlikçi doktor istemiyoruz, insanlık onuru işkenceyi yenecek, işkence şerefsizliktir, baskılar bizi yıldıramaz" sloganları eşliğinde Belediye Düğün Salonu'na doğru yürüyüşe geçti. Gruba Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak da destek verdi. Kötü muamele ve darp mağduru olduğunu iddia eden Zeynel Arslan, Belediye Düğün Salonu önünde bir basın açıklaması yaptı. Arslan, Hozat İlçe Emniyet Amiri M.U. ve A.K. adlı polis tarafından gözaltına alındıktan sonra darp edilerek kötü muameleye maruz bırakıldığını, rapor için gittiği Sağlık Ocağı'nda Dr. A.K.'nin kendisine rapor vermediğini iddia ederek, "Bu olaylar ardından dün saat 19.00 sıralarında sokak ortasında vatandaşların gözü önünde aynı emniyet amiri ve iki polis tarafından tartaklanarak gözaltına alındım. Tehdit edilerek şiddete maruz kaldım" dedi.

Açıklama ardından söz alan Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak vatandaşa yapılan kötü muamelenin kendisine yapılmış saydığını dile getirerek, "İlçe Emniyet Amiri ve yanındaki bir polislerin uyguladığı bir fiziki şiddettir. Hozat halkı da bu konuda demokratik tepkilerini göstermiştir. Bu konuda Kaymakamımız ve İlçe Cumhuriyet Başsavcısı gerekli duyarlılığı gösterdi. Zeynel Arslan serbest bırakıldı. Olayın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmalar ardından grup olaysız dağıldı.

Serbest kalan Zeynel Arslan'a Hozat 2 No'lu Aile Hekimi Dr. Mehmet Yıldırım tarafından, vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrık şeklinde lezyonlar meydana geldiği şeklinde rapor verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 18:23:22
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 09:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?