16
Mayıs
2024
Perşembe
HOZAT - TUNCELİ

Tunceli'de mazot kalmayınca

Tunceli'deki tek benzin istasyonunda mazot kalmayınca, ilde dizel araç kullanan taksiciler kontak kapatmak zorunda kaldı.



Tunceli'ye mazotun gelmeyeceğini öğrenen taksiciler çareyi bidonlarla Elazığ'dan mazot getirtmekte buldu. Opet benzin istasyonu borcu nedeniyle mazot getiremeyince ilde dizel araç kullanan ticari taksiler kontak kapattı. Uzun bir süre mazotun gelemeyeceğini düşünen bazı ticari taksiler ise çareyi Elazığ'dan bidonlarla mazot getirmekte buldu. Bu durumun kendilerine çok pahalıya mal olduğunu ifade eden taksi şoförleri, bir an önce sorunun çözülmesini istiyor. Taksi şoförlerinden Ali Gündoğan, aracının garanti kapsamında olduğu için Opet'ten benzin almak zorunda olduğunu belirterek "Şuan Tunceli'de mazot yok. Yakıtlarımızı Opet'ten alıyoruz normalde. Çünkü aracımızın garantisi var ve bundan dolayı Opet'ten almak zorundayız. Ama buradaki Opet'te mazot kalmayınca biz de Elazığ'dan petlerle mazot getiriyoruz. Biz bu halde ticari taksicilik yapıyoruz. Millette de bu şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu durumun kendilerine pahalıya mal olduğunu belirten Gündoğan, "Mazotun litresi 2 bin 700 YTL'dir. Her 2 petten böyle gidip gelmesi, mazot parası olan 50-60 YTL ile minibüs şoförüne verilmek üzere verdiğimiz 20 YTL ile birlikte 80 YTL para veriyoruz. Bütün dizel dizel kullanan araçların durumu böyle." dedi. Bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Barış Taksi Durağı Başkanı Savaş Artuç ise "Mazot yok. Araçlarımız sağda solda bağlı. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Bütün dizelli olan duraklarda durum bu. Biz de 5-6 araç bağlıydı ama bidonlarla mazot getirip getirdik ancak faaliyete geçti." şeklinde konuştu.

Ali Haydar Gözcü/zaman
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 16:03:06
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 16:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?