19
Mayıs
2024
Pazar
ÇALDIRAN - VAN
Belediye Sayfaları

50 kız öğrenci okula kavuştu

Çaldıran İlçesi’nde, ilköğretim okullarından mezun olduktan sonra maddi yetersizlikler ve aileleri tarafından liseye gönderilmeyen bir grup kız çocuğu, yetkililere mektup yazarak yardım istedi. Kızların okuma taleplerine karşılık İlçe Kaymakamı Ahmet Altunbaş’ın öğretmen eşi Zuhal Altunbaş ve bazı meslektaşları, köylerde okula gönderilemeyen 50 kız çocuğunu liseye kazandırdı.

İlçede kız çocuklarının orta öğretime kazandırılması için tüm imkanları seferber edeceklerini belirten İlçe Kaymakamı Ahmet Altunbaş, çocukların eğitime kazandırılmasında en büyük katkının bayan öğretmenler tarafından sağlandığını belirtti. Kaymakam Altunbaş, "Bizler bu 50 kız öğrencimizin barınma, giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Önümüzdeki yıllarda daha fazla kız çocuğumuzu orta öğretime kazandıracağız" dedi.

İlköğretim okullarından mezun olan, ancak orta öğretime devam edemeyen kız çocuklarını okullaştırmak için büyük uğraşlar vererek meslektaşlarıyla birlikte köyleri gezen Zuhal Altunbaş isimli öğretmen ise, "Bu çocuklarımız gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekse bizlere mektup yazarak okumak istediklerini ilettiler. Bizler de köylerde aileleri ikna etmek kaydıyla çocuklarımızı liseye kayıt edip, okullu olmalarını sağladık" şeklinde konuştu.

İlçeye bağlı Avcıbaşı Köyü’nden liseyi okumak için gelen Nesibe Kaya isimli öğrenci ise, okumalarında tek engelin töreler olduğuna dikkat çekerek, "Geçmişte insanların kör kütük bağlandığı bu töreler yüzünden bizler gibi, birçok kız öğrenci okuyamıyor. Sadece kızlarla yetinmemek gerekir. Erkeklerin de okuması sağlanmalı. Devlet, millet iç içe olmalıdır" dedi.

çaldıran
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 12:45:29
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 11:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?