3
Mayıs
2024
Cuma
ÇALDIRAN - VAN
Belediye Sayfaları

Romanya'dan Çaldıran'a mektup!

ROMANYA'DAN ÇALDIRAN'A MEKTUP VAR

Van'ın Çaldıran İlçe Yukarı Gülderen İbrahim Gümüş İlköğretim Okulu öğrencilerine, e-twınnıng projesi kapsamında Romanya'daki arkadaşlarına yazdıkları mektuplarının cevapları ulaştı.

Okulun İngilizce öğretmeni İmren Kaymaz rehberliğinde yürütülen proje, öğrencilerin bir başka ülkede yeni arkadaşlıklar kurmasına vesile oldu. Ulusal Ajans Projeleri İl Koordinatörü Serdar Takva, projenin öğrencilerin çok ilgisini çektiğini belirterek, "Comenius Okul Ortaklığı'nın bir alt dalı olan, e-twınnıng Okul Eşleştirmeleri Projesi kapsamında Çaldıran ilçemizin Yukarı Gülderen İbrahim Gümüş İlköğretim Okulu öğrencileri, ortak oldukları ülke olan Romanya'daki akranlarıyla mektuplaşmaya başladılar. Öğrencilerimiz bu sayede hem kendilerini ifade etme becerilerini geliştiriyor, hem yeni arkadaşlıklar kurarak sosyalleşiyor hem de kendilerine yabancı bir kültürü tanıma fırsatı buluyorlar" dedi.

Öğrenciler ise, bu projeyle yeni dostluklar kurduklarından dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, kendilerine yardımcı olan öğretmenlerine teşekkür ettiler.

ROMANYA'DAN ÇALDIRAN'A MEKTUP VAR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 16:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?