19
Mayıs
2024
Pazar
ÇALDIRAN - VAN
Belediye Sayfaları

Çaldıran'da öğretmen aile dayanışması

Van’ın Çaldıran İlçesi’ne bağlı Alakaya Köyü’nde, okul çağındaki çocukları ile birlikte, yıkılmak üzere olan tek gözlü evde yaşam mücadelesi veren Fatma Taybar isimli dul bayana, ilçede görev yapan öğretmenler sahip çıkarak, fakir aileye, köylülerin de desteğiyle yeni bir ev yapıyorlar.

Akciğer kanseri sonucu 1.5 yıl önce vefat eden ve arkasında 7 çocuk ile bir dul bayan bırakan Tahir Taybar’ın ailesine, ilçedeki öğretmenler sahip çıktı. 30 metrekare büyüklükteki bir odada yaşam mücadelesi veren Taybar ailesinin durumunu köy incelemeleri sırasında tespit ettiğini belirten Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Yıldız, meslektaşlarıyla bir araya gelerek aileye ev yapma kararı aldıklarını, okul çağındaki çocukların da okutulacağını söyledi. Yıldız, "Ortada kalmış dul bir bayana yardım eli uzatmanın hayır olacağını düşündük" dedi.

Bu arada, 90 metrekare büyüklükte yeni bir eve sahip olmanın mutluğunu burukta olsa yaşayan anne Fatma Taybar ise, "Eşim 1.5 yıl önce vefat etti. Arsam yok, maaşım yok. Çocuklarımla ortada kaldım. Evimizin durumu ortada. Verilen zekat ve yardımlarla çocuklarıma bakıyorum. Öğretmenlerimiz ev yapıyor. Bizlere yardım edenlere Allah da yardım etsin" dedi.

iha-çaldıran
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 15:29:58
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 11:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şerafettin yavruturk IP: 85.100.121.xxx Tarih : 12.11.2008 10:31:26

öncelıkle köyün sorumluğü taşıyan köy muhtarı abdulkerim yavrutürk e saygıyla selamlıyorum degıl devlete muhtara borçluyuz kendı gucuyle kendı cabayla köyumuzu bu hale getırdı inanıyorumkı kendı ımkanı olsaydı neler yapardı saygılarımla