18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇALDIRAN - VAN
Belediye Sayfaları

Çaldıranlı kızların okuma aşkı

Çaldıran'da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Yıldız’a mektup göndererek ulaşan 32 kız çocuğu okula kazandırıldı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldız, ’’Haydi Kızlar Okula’ kampanyası kapsamında ilçe merkezinde ve köylerde kız çocuklarını okula kazandırmaya çalıştıklarını belirtti. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında ilçede yaklaşık bin 125 kızın okula kazandırıldığını dile getiren Yıldız, ilçedeki 69 köy ve 22 mezrada kızları okula kazandırma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Yıldız, imkanları çerçevesinde kampanyadaki öğretmenlerle köylerde ve ilçe merkezinde ailesi tarafından okula gönderilmeyen veya maddi durumu iyi olmayan kız çocuklarına ulaşarak okula kazandırmaya çalıştıkları kaydetti.

Özellikle köylerde kendisine ulaşamayan çok sayıda kızın bulunduğunu, kendisine ulaşamayan bu kızlardan 32’sinin okula gitmek için kendisine mektup yazdığını vurgulayan Yıldız, ’’Kız çocukları yazdıkları mektuplarda okula gitmek isteğinde bulunmuşlar. Neden okula gönderilmediği konusunda bilgiler vermişler. Ayrıca onlara ulaşabileceğimiz telefon numaralarını da yazmışlar. Gönderilen mektuplardaki telefon numaralarını arayarak kızlarını hangi köyde oturduklarını tespit ederek onlara ulaşıyoruz. İlçedeki boş olan bazı kurumların binalarını yurt şekline çevirdik. 32 kızımızı da bu yurtlar da barındırarak okula kazandırdık. Kaymakamlık onların bütün masraflarını karşıladı. 3 tane kızımız daha bana mektup gönderdi. Onlara da ulaşarak okula kazandıracağız. Mektup gönderen kızlarımız okullarına devam ediyor. Amacımız okumayan kız kalmamasını sağlamak. İlçede yaklaşık 2 bin kız çocuğu okula gönderilmiyor, bu yıl da tespit edilen kızların okula kazandıracağız" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 14:28:11
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 18:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem salazalp IP: 81.214.152.xxx Tarih : 8.09.2005 20:40:47
İLK ONCE GEÇMİŞ OLSUN SİZ HER ŞEYİN ENGÜZELİNE LAİKSİNİZ HOCAM.TÜM DAVRANIŞLARINIZ TAKTİR EDİLMEKTEDİR.LİSE İKİ ÖĞRENCİSİYİM.