16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇALDIRAN - VAN
Belediye Sayfaları

Fakir öğrencilere giyecek yardımı

Çaldıran İlçesi'ne hayırsever işadamı Mehmet Calpan tarafından gönderilen kışlık ayakkabı ve giyecek malzemeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras aracılığıyla bin fakir öğrenciye ulaştırıldı. 

Merkezi Ankara'da bulunan METAŞ Şirketler Grubu sahibi ve Çaldıranlı olan işadamı Mehmet Calpan'ın gönderdiği giyim malzemeleri, ilçeye bağlı Osmanlı ve Umuttepe köylerinde eğitimlerini sürdüren fakir ve yardıma muhtaç öğrenciye dağıtıldı. 

Gelen yardım malzemelerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Ayyıldız ile birlikte köylere giderek öğrencilere dağıtan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aras, yapılan yardımlardan ötürü öğrenci ve velileri adına iş adımına teşekkür etti. İşadamı Çalpan tarafından gönderilen yardımların fakir öğrencilere dağıtıldığını anlatan Aras, ulaştırılan giyim malzemeleriyle birlikte öğrencilerin kışlık ihtiyaçların karşılandığı belirtti. Aras, "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Çaldıranlı işadamı Mehmet Çalpan'la görüşmesinin ardından, hemşehrimizin gönderdiği kaban ve ayakkabılar öğrencilerimize dağıtılmıştır. Kendileri hava muhalefeti nedeniyle aramızda bulunmamaktadır. Sizler adına Sayın Çalpan'a teşekkür ediyorum. Bu tür yardımların diğer iş adamlarımız tarafından da yapılması ümit ediyorum" dedi. 

Umuttepe Köyü İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Çiğdem Kaçar ise, yapılan yardımdan sonra bir kabana kavuşmanın mutluğunu yaşadığını belirterek, işadamı ve yetkililere teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 11:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?