20
Nisan
2024
Cumartesi
ÇALDIRAN - VAN
Belediye Sayfaları

Kaymakamdan taziye ziyareti

SINIRDA ÖLEN GENCİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Van'ın Çaldıran Kaymakamı Armağan Önal, bazı komutan ve kamu görevlileri ile birlikte, önceki gün İran sınır bölgesinde öldürülen 14 yaşındaki Mehmet Nuri Tançoban'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kaymakamı Armağan Önal, beraberindeki 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Nevzat Göksu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Yıldırım, İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan, İlçe Emniyet Amiri Halil Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş ve bazı muhtarlarla birlikte Hangedik köyündeki taziye evine gitti. İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan'ın okuduğu dualarından bir açıklama yapan 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Nevzat Göksu, olayın tamamen bir kaza olduğunu ve bu olayın gelişmesinden dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Yaşanan bu olayın tüm silahlı kuvvetlere mal edilmemesini, devlet ile silahlı kuvvetlere küsülmemesi gerektiğini ifade eden Piyade Yarbay Nevzat Göksu, "Bu olayda nemalanmaya çalışan çeşitli gruplar olabilir, bunlara prim verilmemelidir. Savcılık tarafından bir asker birinci derecede sorumlu olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Herkesin Türk adaletine güvenmesini istiyorum. Adalet yerini bulacaktır" dedi.

Olayda hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mehmet Nuri Tançaban'ın amcası Mehmet Tançoban ise, her zaman silahlı kuvvetlere güvendiklerini belirterek, "Bizim tek istediğimiz olaya karışan askerin adalete teslim edilmesi ve adaletin yerini bulmasıdır" şeklinde konuştu.

Aileye taziyelerini ileten Kaymakam Önal ve beraberindekiler, daha sonra köyden ayrıldı.

SINIRDA ÖLEN GENCİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 18:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?