1
Haziran
2024
Cumartesi
ÇALDIRAN - VAN
Belediye Sayfaları

Mazot kaçakçılarına operasyon

Van'ın Başkale ve Çaldıran ilçelerinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 93 ata yüklü olarak yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 6 ton 250 litre kaçak motorin ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Başkale Erenler Hudut Takım Komutanlığı ekiplerinin Erenler mezrasında icra ettikleri faaliyetler esnasında arazide ilerleyen yüklü at sürüsü görüldü. Ekiplerin yaptığı incelemede Ş.P. isimli şahsın yurda yasadışı yollardan 80 ata yüklü olarak getirdiği 2 ton 570 litre kaçak motorin ele geçirildi.

Öte yanda, Çaldıran Uzunpınar ve Onurtepe Piyade Hudut Takım Komutanlığı ekiplerinin Üçgözler köyü Keskelin Tepe ve Yukarı Çilli köyü Kürk Deresi mevkiinde icra ettikleri faaliyetler esnasında 2 kişinin bir grup atla ilerlediği tespit edildi.

Ekiplerin yaptığı kimlik kontrolünde Türk vatandaşı H.B. ve İran İslam Cumhuriyeti vatandaşı M.Y. isimli şahısların yurda yasadışı yollardan soktuğu ve 13 ata yüklü olarak 3 ton 680 litre kaçak motorin ele geçirildi. Her iki olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 10:42:23
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 10:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MERT POYRAZ IP: 88.231.164.xxx Tarih : 3.09.2008 13:41:56

ben anlamıyorum bu düzeni arkadaş ne biçim devlet bu madem yakalayacaksın neden sınırdan geçmasine izin veriyorsunuz hepiniz de biliyosunuz kaçak geldiğini ama millewti halkı perişan etmek içim geldikten sonra cuuuuppp yakalıyosunuz bu yaptıklarınıza şerefsizlik denir siz devam edin bu şekilde bu millet bi isyan bayrağını kaldırırsa siz o zaman görürsünüz ..... ne yapsın gariban çaldıran halkı başka iş mi var yapsınlar ne bi şirket var nedde bi fabrika var çalışsınlar başka nerden geçinecek bu millet en iyisini siz bilirsiniz kendi sonunuz sizin elinizde ben bişey demem ama unutmayın hiç bir zaman bunu hal insanı en başa çıkarandı ve en dibe sürükleyendir onun için bence halkın ekmeğiyle oynamayın ..............