3
Mayıs
2024
Cuma
ÇALDIRAN - VAN
Belediye Sayfaları

Güler-Mehmet Karakoç

Van’ın Çaldıran İlçesi’ne bağlı Çubuklu Köyü’nde yaşayan Karakoç çifti, eğitime destek için 100 milyarlık mal varlıklarının tamamını bağışladılar.

İlçeye bağlı Çubuklu Köyü’nde oturan Mehmet (75) ve Güler Karakoç (65) çifti, eğitime destek için 100 milyar liralık mal varlıklarının tamamını eğitime hibe etti. Çocukları bulunmayan Karakoç çifti, Çaldıran Kaymakamlığı’na başvurarak, bütün mal varlıklarını eğitime hibe etmek istediklerini ifade etti. Müracaat üzerine harekete geçen Çaldıran Kaymakamı Ahmet Altunbaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Yıldız, Çubuklu Köyü’nde Karakoç ailesini ziyaret etti.

Kaymakam Ahmet Altunbaş, şehir merkezinde yaşlı çifte ev tahsis ederek, ailenin bundan sonraki yaşamlarında destek çıkacaklarını kaydetti. Eğitime bağışlanan arazilerin 20 dönümü okul arazisi, diğer 50 dönümlük ekili alanın ise okul ihtiyaçları için harcayacakların belirten Çaldıran Kaymakamı Ahmet Altunbaş, "Çaldıran’ın Çubuklu Köyü’nde bulunan Mehmet ve Güler Karakoç çifti, ellerindeki bütün araziyi kızların pansiyonu ve okulunu yapmak üzere kaymakamlığımıza bağışlamışlardır. Arazinin değeri yaklaşık 100 milyar liradır. Bu hizmet çeşitli sebeplerden dolayı okuldan mahrum bırakılan kız çocuklarımızın tekrar okula dönmesi için büyük bir destek niteliği taşımaktadır" dedi.

Mehmet Karakoç adlı hayırserver ise, çocuklarının olmadığını ve bu yüzden çocuk hasreti çektiklerini, bütün mal varlığını çocukların eğitimine harcamak istediklerini söyledi. Çaldıran’da Kaymakamlık tarafından kendisine yapılan evi de öldükten sonra hibe edeceğini belirten hayırsever Karakoç, "Bütün mal varlığımı eğitime ve okula hibe ettim. Bu yaştan sonra dünya malının fayda getiremeyeceğini biliyorum. Çocukların eğitimi, gelecekleri için bir iyiliğim olsun" şeklinde konuştu.

Bağışlanan yardımlarla Çaldıran İlçesi’ne en kısa sürede Kız Pansiyonlu Öğrenci Yurdu (PİYO) yapılacağı bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar