18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'AB ve iş dünyası' konferansı

Van'ın Erciş İlçesi'nde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 'Avrupa Birliği (AB) ile müzakere sürecinin iş dünyasına etkileri' konulu bir konferans düzenlendi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun toplantı salonunda bugün saat 14.00'te başlayan ve 2 saat süren konferansa Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, Van Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Mehmet Ali Can, Erciş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Erdinç, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Erciş Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Gözütok, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, kamu kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta konuşan İstanbul Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve AB Uzmanı Can Baydarol, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik safhasının yıllara dayandığını söyledi. 1963 yılında yapılan 'Ankara Antlaşması' ile birlikte, Avrupa'ya girmek için emekleyen Türkiye'nin tam müzakere süreciyle birlikte artık ayağını yere bastığını söyledi.

Müzakere süreci sırasında iş dünyasının kesinlikle rehavete kapılmaması gerektiğin anlatan Baydarol, "Türkiye ile AB arasında müzakereler kolay olmayacak. Ülkemizde işsizlik oranı yüzde 13 civarında. Yatırımların canlanması gerekir. 35 konu başlığı altında toplanmakta olan hukuki metin, 120 bin sayfadan olaşmakta. Bu metninin 27 adeti iş dünyamızla yakından ilgilidir. Verilen ödevlerin tamamı masada olacaktır.

Bunlardan birisi gerçekleşmediği takdirde müzakereler her an askıya alınabilir. Türkiye nüfus ve sorunlarıyla kendine özgü bir ülkedir. Bu arada, Türk iş dünyası ise AB sürecini desteklemekle birlikte, bazen değişkenlik göstermektedir. AB ile işimiz çok kolay olmayacak. Bu nedenle iş dünyası rehavete asla kapılmamalıdır" dedi.

Soğuk algınlığı nedeniyle konuşmasını kısa tutan Baydarol, daha sora kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 20:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?