2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Çiftçi elini çabuk tutuyor

Van'ın Erciş İlçesi'nde sıcak havaların yerini soğuk ve yağışlı havalara bırakmasıyla birlikte, ürünleri tarlada kalan lahana üreticileri, bu kez elini çabuk tuttu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin birçok yerinde kar yağışının başlamasıyla birlikte, ilçede hava sıcaklığının da düşmesi üreticileri telaşlandırdı. Tarlada ürettiği beyaz lahanaları pazarda satmak için kamyon ve traktörlere yükleyen üreticiler, geçen yıl hazırlıksız yakalandıkları kar yağışına bu kez yakalanmak istemediklerini belirtti.

Tekevler Mahallesi'nde ürettiği lahanaları tarladan tek tek toplayan Mehmet Kaya isimli üretici, soğuk havanın başlamasıyla birlikte bu yıl erken hasat etme kararı aldıklarını söyledi. İlçede halen birçok üreticinin başta lahana olmak üzere, şeker pancarı, soya ve patates gibi ürünlerin toprak altında olduğuna dikkat çeken Kaya, "Geçen yıl soğuk hava yüzünden ürünlerimizi toplayamadığımız gibi, lahanayı tarlada çürümeye terk ettik. Ancak bu sene erken gelen kış nedeniyle ürünlerimizi toplamaya başladık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 00:04:21
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 11:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?