18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çiftçi buğdayını TMO'ya verecek

Van'ın Erciş İlçesi'nde Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürlüğü'nün (TMO) 2 yıl önce lağvedilmesinin ardından, ürünlerini Bitlis'in Ahlat İlçesi ve Van'daki ofis müdürlüklerine götüren çitçilerin mağduriyetleri giderilerek, buğday alımı için ilçede kiralık arsa tahsis edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas'ın girişimleri sonucunda buğday alımı için 20 dönüm kiralık yer tahsis eden TMO Erzurum Şube Müdürlüğü yetkilileri, Çelebibağı beldesinde özel bir şahsa ait tarlada incelemede bulundu. İlçede TMO tarafından buğday alımlarının önümüzdeki çarşamba günü başlayacaklarını belirten yetkililer, TMO'nun Türk çiftçisinin her zaman yanında olduğunu vurguladı.

TMO yetkilileri ile birlikte kiralanan tarlada incelemelerde bulunan AKP Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas ise yöre çiftçisinin mağduriyetini kısa süre içinde giderilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Arvas, buğday çiftçilerine ait mahsulün eskiden TMO tarafından tamamının alınmadığını hatırlatarak, "Ercişli çiftçimiz buğdaylarının geçen yıl satarken bir çok zorlukla karşılaştı. Bizler bu zorlukları ortadan kaldırmak için girişimlerimiz sonucu, kiralık arsa tahsis ettik. Çiftçi artık ürettiği buğdayının tamamını civar il ve ilçelere gitmeden TMO'ya verebilecektir. Buğday alımındaki kota 40 tondan 50 tona çıkartıldı. Bununla birlikte, üretici TMO'ya sattığı 50 ton buğdayın 10 tonluk ücretini peşin alacak. Geriye kalan 40 tonun ücreti de 1 ay içinde kendisine ödenecektir" dedi.

Öte yandan, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik ise ilçede buğday alımı ile birlikte çiftçilerin mağduriyetinin giderileceğini belirterek, milletvekili ve TMO yetkililerine çiftçileri adına teşekkür etti. Çelik, oda olarak kurulacak alım irtibat bürosuna buzdolabı, televizyon ve mutfak malzemesi alacaklarını da söyledi. Erciş Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ayrıca milletvekili ve TMO yetkililerine Erciş şeker fabrikasında öğle yemeği ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 12:08:53
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 14:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?