28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Geveş'ta elektrik çilesi

Van'ın Gevaş İlçesi'nde TEDAŞ görevlileri, elektrik arızasını gidermek için araziye silahla çıkıyor.

Bir haftadır devam eden olumsuz hava şartları yüzünden 2 gündür elektrik verilemeyen 25 köy için harekete geçen TEDAŞ görevlileri, arızayı bulabilmek için ilçe etrafındaki dağları tek tek dolaşmak zorunda kaldı.

Yürüyerek arızayı bulmaya çalışan görevliler, 1.5 metreyi geçen kar yüzünden zorluk yaşadı. Görevliler, elektrik hatlarının daha önce çok zorlu bölgelerden çekildiğini belirterek, "Herhangi bir arıza olduğunda saatlerce etraftaki dağları yürüyerek, arızayı bulmak zorunda kalıyoruz. Kar aracımız da olmadığından, bu büyük zaman kaybına neden oluyor. Birkaç saate yapılabilecek bir iş bazen günlerimizi alıyor. Bu hafta içerisinde 3 defa elektrik arızası yaşandı. Her defasında kilometrelerce yol yürüyoruz" dedi.

Ayrıca defalarca kurtlar tarafından takip edildiklerini belirten görevliler, "Kurtların korkusu yüzünden arızaları onarmak için tüfekle dağa gidiyoruz. Bir arıza olduğunda 3 arkadaş birlikte gidiyoruz. Tek başımıza gitmeye cesaret edemiyoruz. Korkumuz sadece kurtlarla sınırlı kalmıyor, her an çığ tehlikesiyle de karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 10:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?