28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Posta pulu bastırdılar

Van Gölü Canavarı ile Akdamar Kilisesi'nin bulunduğu posta pulları, canavar heykelinin önünde basına tanıtıldı.

Gevaş İlçe Belediye Başkanı Nazmi Sezer ile PTT Van Başmüdürü Süleyman Yıldız, Türkiye'nin her yerinde kullanılacak olan 60 YKr'lik yeni pulları ilçe girişindeki canavar heykeli önünde basına tanıttı. Burada gazetecilere poz veren yetkililer, daha sonra PTT Gevaş İlçe Müdürlüğü binasına geçti. Burada bir açıklama yapan PTT Van Başmüdürü Yıldız, pulları basmakla canavarı tescillediklerini ifade etti.

Çalışmadan dolayı Başkan Sezer'e teşekkür eden Yıldız, en az 250 olmak üzere herkesin artık pul bastırmasının mümkün olduğunu kaydetti. Yıldız, "Van Gölü Canavarı ile Akdamar Kilisesi'nin üzerinde bulunduğu pullar artık Gevaş Belediye Başkanlığı'nın malıdır. Bu artık tarihe mal olmuş bir hadise haline geliyor. Van Gölü Canavarı pulunun hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca pullardan bir tanesini büyütüp makam odama astıracağım" dedi.

Daha sonra makamında bir açıklama yapan Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Van Gölü Canavarı'na olan sempatilerinden dolayı ilk olarak ilçe girişindeki kavşakta heykel yaptırdıklarını söyledi. Canavarın Türkiye ile dünya çapında daha iyi tanıtılması ve turizme kazandırılması için gerekli broşür ve dergiler de bastırdıklarını kaydeden Sezer, "Bunların dışında PTT Van Başmüdürlüğü ile yapılan bir sözleşme neticesinde maliyeti belediye tarafından karşılanacak Van Gölü Canavarı'nın posta pulunu bastırdık. Yıllar öncesinde canavarın gerçek olmadığını söyleyenler, bugün inanıyorum ki pişmanlık içerisindedirler. Van Gölü Canavarı'nın artık gerçek olduğuna dair kasetleri yayınlandı. Canavarın Gevaş kıyılarında dolaştığı tamamıyla aşikardır" şeklinde konuştu.

İlçede Van Gölü Canavarı ile Akdamar Kilisesi'nin bulunduğu posta pullarına, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 10:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol bat IP: 85.100.17.xxx Tarih : 25.06.2006 14:39:28
Sevgili süleyman kardeşim seni görmek çok güzel Vanda başarılı çalışmalar yapacağına eminim.erol