17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Alaç'ın cenazesi ailesine verildi

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, bir eve yaptığı operasyonda ölü ele geçirilen ve yapılan açıklamada terörist olduğu belirtilen Mehmet Alaç'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Geçtiğimiz hafta Hacıbekir Mahallesi Doğu Caddesi üzerinde bulunan bir eve baskın düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile girdiği silahlı çatımadan ölü ele geçirilen ve üzerinde İkbal Altındal ismine düzenlenen sahte kimlik çıkan 'Mazlum' kod isimli Mehmet Alaç'ın cenazesi ailesi tarafında alındı.

Van Devlet Hastanesi'nde bekletilen cenazeyi tespit eden Alaç ailesi, Cumhuriyet Savcısı'na yaptığı başvurunun ardından gerekli izni aldıktan sonra Van Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazeyi aldı. Annesi, babası ve 2 yakını tarafından alınan Alaç'ın cenazesinin bulunduğu tabut, bir minibüsün içine bırakılarak gömülmek üzere doğum yeri olan Van'ın Gevaş İlçesi'ne götürülürken, minibüsün camlarına da perde çekildiği görüldü.

Alaç'ın cenazesinin hastane morgundan alınması sırasında polis ekiplerinin de hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?