2
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Vangölü EDAŞ'tan kaçak elektrik uyarısı

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) Van Müessese Müdürü Muammer Yavuz, kış mevsiminin erken başlaması nedeniyle vatandaşların kaçak elektrik kullandığını belirterek, "Kaçak elektriğin bir kul hakkı olduğunu, 3 ile 5 yıl arasında hapis cezası uygulandığını unutmamalıyız" dedi.

Kar yağışının fırtınaya dönüşmesi sonucu il merkezi ile Gevaş ve Erciş İlçeleri'nde bazı elektrik direklerinin yıkılmasına neden olduğunu belirten Yavuz, vatandaşlardan şebeke altındaki ağaçları kesmesini istedi.

Kopan elektrik tellerin acil olarak '186 Arıza Servisi'ne bildirmesini de isteyen Yavuz, "Havaların soğuması nedeniyle evlerde elektrik ocaklarının yoğun kullanılması ve ısıtmadan elektrik yüklenmesinin aşırı olması nedeniyle muhtelif yerlerde panolar, şarterler ve trafolar devre dışı olmuştur. Kaçak elektriğin bir kul hakkı olduğunu, 3 ile 5 yıl arasında hapis cezası uygulandığını unutmamalıyız. Enerjinin kesintisiz ve sağlıklı verilmesi için gerek programlı çalışmalarda, gerekse oluşan arızalardan dolayı ekiplerimiz gece gündüz cansiperane çalışmalarını devam ettirmektedir. Kaçak elektrik kullanılmaması konusunda vatandaşlarımızı hassasiyet ve duyarlılığa davet ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 11:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEM KURUM IP: 78.161.83.xxx Tarih : 19.11.2007 23:53:14

YOK ŞUKADAR CEZASI VAR YOK BUKADAR CEZASI VAR. BU CEZAYI KİM UYGULAYACAK BU KAÇAĞI KİM TESPİT EDECEK SORUYORUM SİZE.MEMUR YADA İL DIŞINDAN GELEN BİR KİŞİ OLSA ONUN KAÇAĞINI HEMEN TESPİT EDERSİNİZ.BU UYGULAMAYA ÇIKACAK MEMURLAR DEĞİŞİK İLLERDEN GELİP DENETLEME YAPMALI.YADA HERKESE BELEŞ ELEKTRİK VERİLMELİ.ADALET SAĞLANMALI.GERÇİ BİZ VATANIMIZA KURŞU N SIKMADCIKKİ BELEŞ ELEKTRİK KULLANALIM...