18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

AB gölgesinde terör örgütünün gösterisi

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Gara Köyü’ndeki Tekelli Jandarma Tabur Komutanlığı’na yaklaşık 5 yıl önce sözde barış sürecine güç katmak için teslim olan ve kısa bir süre önce tutuklu bulundukları Muş Kapalı Cezaevi’nden serbest bırakılan PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi 7 kişi, Hakkari’de başlattıkları sözde "Barış Gezisi"nin ardından ikinci durakları olan Van’a geldi.
Van Demokratik Halk Partisi (DEHAP) üyeleri tarafından Van-Gürpınar Karayolu’nda karşılanan örgüt üyeleri, DEHAP parti binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün, 1999 yılında tek taraflı ateşkes açıklaması üzerine Ali Sapan önderliğindeki 11 terör örgütü üyesi Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Gara Köyü’ne gelerek Tekelli Jandarma Tabur Komutanlığı’na teslim olmuşlardı. Tutuklanan 11 kişiden 9’u, Muş Kapalı Cezaevi’nden serbest bırakılmıştı.

Serbest kalan Seydi Fırat, M. Şirin Tunç, Yaşar Timur, Sohbet Şen, Yüksel Uzun, Gülten Uçar ve İmam Canpolat, sözde barış sürecine güç katmak amacıyla Hakkari, Van, Siirt, Şırnak ve Batman illerine düzenleyecekleri geziye başlamışlardı. Grubun, gezilerinin 12 Aralık 2004’de son bulacağı belirtildi.

van
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 10:18:52
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 09:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?