18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

Aç kurtlar köye indi

Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Topsakal Köyü’ne inen 6 kurt köylüler tarafından öldürüldü. Öldürdükleri kurtları köy kahvehanesinin duvarına asan köylüler, "Burası Kurtlar Vadisi" yazısının altında hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Topsakal Köyü’nde vatandaşlar, öldürdükleri 6 kurdu, köy kahvehanesinin duvarına astılar. Kurtları astıkları duvara "Burası Kurtlar Vadisi" yazan köylüler, duvarın önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Köylülerden Müslüm Demir, kışın yiyecek bulamayan kurtların köye inerek hayvanlarına zarar verdiklerini ve sürekli olarak nöbet tuttuklarını söyledi.

Demir, "Hayvanlarımıza ve bizlere zarar vermemeleri için köylü olarak aç kurtlara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Özellikle gece köye inen kurtlar avcılarımız tarafından vurulup, içleri boşaltıldıktan sonra köy kahvesinin duvarına kurtların gelmelerini önlemek için asıyoruz" dedi.


Aç kurtların yazdan bu yana 100-150 küçükbaş hayvanlarına zarar verdiğini ifade eden avcı Bayram Demir ise, "Kendi can güvenliğimiz ve hayvanlarımız için kurtlar tarafından yapılan saldırılara karşı köylü olarak devamlı nöbet tutuyoruz" şeklinde konuştu.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 15:52:52
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 09:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?