19
Mayıs
2024
Pazar
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

Gürpınar Kaymakamlığı'ndan hizmet atağı

Van’ın Gürpınar Kaymakamlığı’nda, Yeşil Kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yardımları ve idare kurulu iş ve işlemleri için bir bilgi bankası oluşturuldu. Vatandaşların iş ve işlemlerinde başvurulabilecek bütün bilgileri bünyesinde toplayacak bilgi bankasında vatandaşlara danışmanlık hizmeti verileceği de belirtildi.

Gürpınar Kaymakamı M. Ali Özkan, ilçeye bağlı mahalle ve köylerde bulunan evlerin oluşturulacak ekipler tarafından tek tek ziyaret edileceğini ve ailelerle ilgili bütün bilgilerin önceden geliştirilen formlara aktarılacağını söyledi.

Özkan, tanzim edilen formların köy ve mahallere göre oluşturulan klasörlerde muhafaza edileceğini belirterek, "Bu bilgiler belirli zaman aralıklarıyla güncelleştirilecektir. Böylece vatandaşlarla ilgili olarak istenilen tüm bilgilere anında ulaşma imkanına sahip olunacaktır. Durağan dönemlerden sonra önemli bilimsel ve teknolojik sıçramalar, gelişmeler gözlemlenmektedir. Toplum yaşamında önemli değişim ve gelişmeler oluyor. Bu gelişmelere uzak kalmamalıyız. Vatandaşımız Yeşil Kart, vakıf veya herhangi bir kamu hizmetine ulaşmak için binbir sıkıntı içersine girmektedir. Bir Yeşil Kart almak için, günlerce evrak dolaştırılıyor. Bunun yanında vatandaşlarla ilgili bilgilere ulaşmak için ilgili emniyet birimine veya jandarmaya çeşitli yazışmalar yapılmakta ve emniyet-jandarma görevlileri araçlarla mahalline giderek bilgi toplamaktadır. Bu hem ülke ekonomisine zarar getiriyor, hem de gereksiz meşguliyetlere sebep oluyor. Yani, bu kurumlarımız asli görevlerini bırakıp bu işlerle meşgul olmaktadırlar. Oysa bütün bilgiler güncelleştirilmiş halde elimizin altında olsa ve biz bu bilgilere anında ulaşma imkanına sahip olursak, bu daha doğru ve isabetli olmaz mı? Artık toplum yaşamını değiştirecek, vatandaşımıza kamu hizmetlerini çağdaş ve en hızlı şekilde ulaştıracak olguyu prensip haline getirmeliyiz. Bu çalışmamız günlerce resmi kurumların koridorlarını gereksiz yere dolduran, aşındıran vatandaşları bu sıkıntıdan kurtaracağız" dedi.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 10:57:22
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 09:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?