24
Mayıs
2024
Cuma
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

Hoşap'a çevre düzenlemesi

Gürpınar Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin bütçesinden ayrılan 25 milyar lirayla, tarihi Hoşap Kalesi’nin çevre düzenlemesini yapacaklarını belirtti.

Güzelsu Köyü’nde bulunan ve 1643 yılında Mahmudi Aşireti beylerinden Sarı Süleyman Bey tarafından inşa edilen Hoşap Kalesi’nin çevre düzenlemesi yapılacağı bildirildi. Bölgeye gelen turistlerin daha güzel görünümlü bir kaleyi gezmelerini sağlamak için Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinde 25 milyar lira para ayırdıklarını ifade eden İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını belirtti.

Kalenin onarımı için Anıtlar Yüksek Kurulu’nda izin alınması gerektiğini, bunun için doğal yapıya dokunmadan sadece çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması yapacaklarını anlatan Özkan, "Kalenin mevcut olan tek şeritli toprak yolunu genişleterek asfaltlayacağız. Ayrıca yolun her 2 tarafını ağaçlandırıp, çiçek ekeceğiz. Gelen turistlerin dinlemelerini sağlamak için de günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kafeterya inşa edeceğiz. Kalenin yıkılan duvarlarını da onarmak isterdik. Ancak gerekli onarımı yapmamız için paramız yoktur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 13:30:03
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 15:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?