22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

İki kardeş gönüllü rehber

Gürpınar'da ilköğretim öğrencisi 2 kız kardeş, turizmin gelişmesi için gönüllü olarak turist rehberliği yapıyor.

Güzelsu Köyü İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Hasret (12) ve 3. sınıfta okuyan kız kardeşi Kübra Gezgen (10), Hoşap Kalesi’nde gönüllü olarak turist rehberliği yapıyor. Öğleye kadar okula giden kız kardeşler, öğleden sonra kaleye gelen turistlerden hiç bir ücret almadan kalenin tarihçesini anlatıyor. 2 yıldır turizm sezonu boyunca her gün düzenli olarak kaleye geldikleri anlatan Gezgen kardeşler, bir çok yabancı turist ile birlikte çektirdikleri fotoğrafları, turistlerin adreslerine gönderdiğini belirtti.

Mahmudi Aşireti beylerinden Sarı Süleyman Bey tarafından, 643 yılında yaptırılan kalenin tarihçesini, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gelen İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’a da anlatan Gezgen kardeşler, köylerine daha fazla turistin gelmesi için hiç bir ücret almadıklarını kaydetti. Kaymakam Özkan’a kalenin tarihi anlatan kardeşler, maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemeyen yaşıtları için de yardım istedi.

Kız kardeşleri gönüllü turist rehberi ilan ettiğini belirten Kaymakam Özkan ise kız çocukların okula gitmelerini sağlamak için büyük bir çaba içerisinde oldukları ve tek bir kız çocuğu kalana kadar da devam edeceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 11:15:23
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 16:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?