18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

Köy yolu kapanınca, öğrenciler ilçede misafir edildi

Taşımalı eğitim ile Gürpınar'a gelen öğrenciler, kar yağışı nedeniyle köylerinin yolu kapanınca evlerine dönemedi. İlçede kalan öğrencilere, Gürpınarlılar sahip çıkarak, evlerinde misafir ettiler. Evlerine dönemeyen öğrencilerden bazıları ise Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) yatırıldı. Öğrenciler, misafir olarak kaldıkları ev halkının kendilerine çok büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, okulların tatil edilmesinden dolayı üzgün olduklarını ve Öğretmenler Günü’nü de kutlayamadıklarını söyledi.

Van’ın Gürpınar İlçesi’nde etkili olan kar yağışı bir çok köy yolunun kapanmasına neden olurken, okullarda 2 gün tatil edildi. Taşımalı eğitim ile Gürpınar İlçesi’ne gelen yaklaşık 50 öğrenci köylerine dönemeyince, öğrencilerin bir bölümü evlerde, bir kısmı da YİBO’da misafir edildi. Köylerine dönemeyen 4 kız öğrenci kaldıkları evde ders çalışarak, dinlenip çay içerek günlerini geçirdi. Kar yağışı yüzünden okulların kapanması ile birlikte evlerine gidemediklerini belirten 6. sınıf öğrencisi Şükran Can, taşımalı eğitim ile ilçe merkezindeki Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğrenim gördüklerini belirterek, "Taşımalı eğitim ile yaklaşık 25 kilometrelik yoldan her gün ilçe merkezine geliyoruz. Bugün okulların tatil edilmesi ve yollarımızın kardan kapanması sonucu burada kaldık. Bizi evlerine davet eden ev halkına çok teşekkür ederim" dedi.

Kız öğrencilerden Filiz Balıkçı ise bugün sınavlarının olduğunu ve sınavlara çok iyi hazırlanarak iyi sonuç beklediğini anlatarak, "Sınavlarda çok iyi sonuç bekliyordum, ama olmadı. Misafir olarak kaldığımız evde derslerime çalışarak sınavlarıma motive olmak istiyorum. Öğretmenler Günü için aldığım gül ise elimde kaldı. Öğretmenlerime bugün o gülü veremedim. Ancak umarım yarın okula gider ve gülü öğretmenime veririm" dedi.

Öğrencileri evinde misafir etmekten çok memnun olduğunu belirten Şemsettin Sekvan, kar yağışı yüzünden yolların kapanması sonucu bir kısım öğrencinin okullarda kaldığını belirterek, "Bu kız öğrencileri biz evimizde misafir etmekten memnunuz. Bunlarda bizim çocuklarımızdır. Yöremizde kız öğrenciler çok az sayıda öğrenim görüyorlar. Kız ve erkek öğrencilerin bir arada kalması uygun olmaz diye düşünerek misafir olarak kabul ettik. Biz kız öğrencilerin daha çok sayıda öğrenim görmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Gürpınar
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:23:05
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 09:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?