23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

Tarihi mezarlığa çevre düzenlemesi

Gürpınar'da bulunan tarihi Selçuklu döneminden kalma Merkat Mezarlığı’nın etrafına belediye ile vatandaşların işbirliğiyle 3 bin 550 metre uzunluğunda taştan duvar örülüyor.

İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Yukarı Kaymaz Mahallesi’nde bulunan Merkat Mezarlığı’nın etrafına taştan duvar yapma çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 40 bin insanın gömülü olduğu ve 20 dönüm üzerinde bulunan mezarlık etrafına 1.5 metre yüksekliğinde duvar örülüyor.

Yapılacak duvardan sonra mezarlık içinde araç ve yayalar için yol, yeşillendirme çalışmaları yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, ilçede her aileden en az bir kişinin tarihi mezarlıkta gömülü olduğunu söyledi.

Ayrıca bir çok İslam alimine ait mezarlarında bulunduğunu kaydeden Atan, "Tarihi mezarlıkta ilk defa çevre düzenlemesini biz yapacağız. 28 Mart yerel seçimlerinde ’Ölüsüne sahip çıkamayan, dirisine de sahip çıkamaz’ sloganıyla yola çıktık. Bu slogan çerçevesinde Selçuklu döneminde kalma mezarlık çevresinde belediye çalışanları ve gönüllü vatandaşlarımızla birlikte ilk olarak duvar yapıyoruz. Daha sonra ise mezarlıkta düzenlemeler yapacağız" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 15:18:14
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 15:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?