18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

'Tarihimiz ibret verici sayfalarla dolu'

Van’ın Gürpınar İlçesi’nin düşman işgalinden kurtarılışının 87. yıl dönümü yapılan törenlerle kutlandı.

Bugün sabah saatlerinde kaymakamlık binası önünde başlayan törenlere, Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, İl Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu, İlçe Kaymakamı M. Ali Özkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile kutlama törenleri başladı. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, Türk tarihinde gurur verecek sayfaların yanında düşündürücü ve ibret verici sayfaların da mevcut olduğunu söyledi.

Başkan Atan, "Bize düşen mazimizi tam manasıyla özümseyip yeni yetişen kuşaklarımıza çok iyi aktarmaktır. Mazimizin gurur sayfaları, günümüzün bazı sorunlarının çözümlenmesinde bir esin kaynağı olmalıdır. Gürpınar İlçemiz’in kurtarılışı, cephede düşman kuvvetlerine, içeride de muhtelif isyan hareketleri ve tehditlere karşı yürütülen fedakarlık dolu bir mücadelenin sonunda gerçekleşmiştir" dedi.

Daha sonra temsili canlandırma, halk oyunları gösterisi yapılarak şiirler okundu. Kaymakamlık tarafından düzenlenen ’Kurtuluş Bayramı’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından yapılan resmi geçit ile tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 16:57:12
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 09:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?