17
Mayıs
2024
Cuma
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

Taşımalı eğitim taşıyamıyor!

Van’ın Gürpınar İlçesi Topyıldız Köyü’ne bağlı yukarı Eğerli ve Kurşunlu mezralarında, 20’sini kız öğrencinin oluşturduğu toplam 30 öğrenci, köylerinde taşımalı eğitimin iptal edilmesi nedeniyle 2 yıldır okula gidemiyor.

Van’ın Eğerli ve Kurşunlu mezralarında veliler, taşımalı eğitimin iptal edilmesi nedeniyle çocuklarının okula gidememesine tepki gösteriyor. Yalınca Köyü İlköğretim Okulu’na 8 kilometre uzakta olduklarını belirten Cahit Karakuş isimli veli, "2 yıl önce taşımalı eğitim iptal edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen müfettiş raporuna göre, yollar kış şartları nedeniyle kapandığı, mezraların ilçeye uzak olması nedeniyle denetimlerin sık sık yapılamadığı, ehliyetsiz şoförlerin araç kullanması ve öğrenciler açısından tehlikeli oluşturduğu için taşımalı eğitim bu mezralardan kaldırıldı. Bize minibüs versinler çocuklarımızı okula gönderelim. Köyümüze tekrar araç verilmemesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

İlçe Milli Eğitim yetkilileri ise her iki mezrada, servis şoförlerinin ehliyetsiz olarak araç kullandıkları gerekçesiyle müfettiş kararıyla taşımalı eğitimi iptal ettiklerini söylediler. Yetkililer, her iki mezradaki öğrencileri ilçe merkezinde bulunan Yatılı İlköğretim Okulu’na (YİBO) kaydedilmesi konusunda köy muhtarına defalarca söylediklerini ama bir sonuç alamadıklarını belirttiler. Yetkililer, Topyıldız ve Yukarı Eğerli mezrasında okul yapılması içinde valilik makamına gerekli yazışmaların yapıldığını da belirttiler.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 09:45:19
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 09:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?