19
Mayıs
2024
Pazar
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

TEDAŞ, kapısına kilit vurdu

Bir süre eğitim-öğretim yapılan ve daha sonra bölgede meydana gelebilecek olan elektrik arızalarını giderecek ekibin kalması için TEDAŞ’a verilen ilkokul binasının kapısına, şeflik kapatılıp elemanlar da gidince kilit vuruldu.

Güzelsu Köyü Muhtarı Sedrettin Çekici, binada kalmayan, 29 köy ve 17 mezranın elektrik arızasını gidermekle görevli TEDAŞ personelini cep telefonu ile arayarak bulmaya çalıştıklarını söyledi.

 Personelin hem yetersiz olduğunu, hem de köyde kalmadıkları için kendilerinin günlerce karanlıkta kaldıklarını ifade eden Çekici, "Güzelsu TEDAŞ Şefliği kapatıldıktan sonra arıza ekibinin kullanması için bırakılan bina, ne kullanılıyor ne de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrediliyor. 2 yıldır şefliğin kapatılmasıyla, vardiyalı olarak görev yapan 2 personel de köyde kalmıyor. Böylece okul da atıl durumda bekliyor. Koskoca bir bina boş beklerken, biz arızayı giderecek personeli cep telefonu ile arayarak arızaları bildiriyoruz. Bazen günlerce karanlıkta kaldığımız da oluyor. Bu şikayetimizi Van TEDAŞ Müessese Müdürlüğü’ne bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık. Eğer personel burada kalmayacaksa, okul eğitim öğretime açılsın" diye konuştu.

iha-gürpınar
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 12:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?