18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜRPINAR - VAN
Belediye Sayfaları

Van Gürpınar'da 4 kilo eroin ele geçirildi!

Van’ın Gürpınar İlçesi’nde bir eroin imalathanesine düzenlenen baskında 10 kişi gözaltına alınırken, imalathanede 4 kilo 200 gram eroin ile eroin yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Gürpınar İlçesi’nde bir ihbarı değerlendiren Van İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 2 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nden (DGM) aldığı izin ile Arkboyu Mevkii’nde İ.G. isimli şahsa ait eve baskın düzenledi. Yapılan operasyonda İ.G., S.G., Ü.G., A.G., Y.A., E.A., R.A. ve A.A. isimli şahıslar uyuşturucu madde imal ettikleri sırada suçüstü yakalandı. Olayla ilgisi olabileceği değerlendirilen N.A. isimli şahsın da Edremit İlçesi Elmalı Mahallesi’nde yakalandığı açıklandı.

Evde yapılan aramada, poşet ve çuvallar içerisinde eroin maddesi imalatında kullanılan 195 kilogram sodyumkarbonat, 17 kilogram sulandırılmış karbonat maddesi, 292 kilogram baz morfin ve asetikanhitrid karışımı olduğu tahmin edilen koyu renkli sıvı madde, 2 adet beyaz plastik bidon içerisinde 43 kilogram asetikanhidrit, imalathanede kurutma amaçlı kullanılan 3 adet küçük, 1 adet büyük tüp, 1 ocak, 6 adet ısıtıcı, 2 adet filitreli gaz maskesi, 4 adet plastik kova, 15 adet leğen, 2 adet plastik bidon, 7 adet alüminyum kazan, 30 adet tel lif, bir adet kefeli terazi, 8 adet maşrapa, 1 adet süzgeç, 4 kilo 200 gram eroin, 2 adet av tüfeği ile bu tüfeğe ait 46 adet fişek ve 100 adet kalaşnikof mermisi ile 2 adet şarjör ele geçirildi.

Olayla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, ilk kez imalat halindeyken bir çeteye suçüstü yapıldığını belirtti. Kurt, imalatın gerçekleşmesi halinde 150 kilo eroin elde edileceğine de dikkati çekerek, "Çeteyi gafil olarak yakaladık. Silahlar kullanılmadan arkadaşlarımızın titiz çalışmaları sonucunda tek bir mermi bile atılmadan operasyon son buldu. Bölgemizde böylece büyük bir imalathane ortadan kaldırılmış oldu. Dış bağlantısı yönündeki araştırmalarımız devam ediyor. Tabiki malzemeler dışarıdan ilimize geliyor. Uyuşturucu imalathanesi bölgemizde yok denecek kadar azaldı. İnşallah bunlar da son olanlarıdır" dedi.

VAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?