3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Afyon beyaza büründü

Türkiye'nin birçok bölümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Afyonkarahisar'da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle şehirlerarası karayollarında ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
Afyonkarahisar'da dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı, kenti adeta beyaz bir örtü gibi kapladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, kar kalınlığının kent merkezinde 8 santimetreyi bulduğu, yüksek kesimlerde ise 50 santimetre olduğu öğrenildi. Yetkililer, hava sıcaklığının gece en düşük eksi -8, gündüz ise -3 derece civarında olacağını belirtti. Karayolları ekipleri ise herhangi bir kaza ve buzlanmaya meydan vermemek için gece boyunca Afyonkarahisar-Antalya, İzmir, Uşak, Ankara ve Kütahya karayollarında tuzlama çalışması yaptı.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, Ankara karayolundaki Köroğlu Beli, Antalya karayolundaki Damlalı Boğazı, Uşak karayolundaki Dumlu Rampaları ve Kütahya karayolu üzerindeki Bayramgazi rampalarında sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını istedi. Bu arada, kar yağışı sebebiyle şehirlerarası karayollarında birçok maddi hasarlı kaza meydana geldiği kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 16:40:05
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 17:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?