30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Seçim Belçika'da kampı Emirdağ'da

Belçika'da ekim ayında yapılacak olan yerel seçimlerde aday olacak Türk adaylar, tatile gelen gurbetçilerle görüşmek için kampanyalarını Afyon'a taşıdı. 

Belçika'da 8 Ekim'de yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, seçimlerde yarışan Türk kökenli adaylar, seçim kampanyalarını Afyon'un Emirdağ ilçesine taşıdılar. Politikacılar, Emirdağ'da bugün yapılacak olan "3. Gurbetçi Şenliği" ve yarın düzenlenecek olan "Karacalar Köyü Törenleri"ne katılmak üzere Emirdağ'a gitti. Brüksel hükümeti Devlet Bakanı Sosyalist Partili (PS) Emir Kır, Valon Liberal Partili (MR) Schaarbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Saint Joost Belediye Meclis Üyesi Hıristiyan Demokrat Partili (CDH) Halis Kökten ve diğer adaylar, Belçika'daki seçim kampanyalarını Emirdağ'a taşıdılar.

İki de kadın aday var

Diğer yandan, Türk adaylar arasında iki de başörtülü bayan bulunuyor. Sokakta peçe takmanın yasak olduğu ve geçtiğimiz ay Saint Gilles Okulu'nda başörtüsü taktıkları için 2 öğrencinin okuldan atıldığı Belçika'da, seçimlerde yarışan Sosyalist Partili Derya Alıç ve Hıristiyan Demokrat Partili Mahinur Özdemir'in seçim afişleri, başkent Brüksel sokaklarını süslemeye başladı. Derya Alıç ve Mahinur Özdemir'in seçimleri kazanmaları halinde, büyük tartışmalar yaşanabileceği belirtiliyor
sabah
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 13:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?