30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Afyon Esnafı'ndan pazar yeri tepkisi

Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, esnafı sorumsuzca sokağa atan değil esnafa sahip çıkan bir belediye başkanı istediklerini söyledi.

Halil Ağa Semt Pazarı'nda toplanan Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük ve oda üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı.Toplam bir milyon insanı ilgilendiren, konunun hiç tartışılmadan kısa bir sürede Belediye Meclis'i tarafından, meclis üyelerinin çoğunluğunun oylarıyla kabul edildiğini bildiren Hüseyin Karnıbüyük yaptığı açıklamada, "Meclisi, aldıkları bu karardan dolayı esefle kınıyoruz. Mevcut pazaryerimiz konumu itibariyle Cumhuriyet, Dumlupınar, Dervişpaşa, Güvenevler, Marulcu ve şehir merkezinde tüm mahallelere yakın olup, yaya olarak ulaşılabilecek noktadadır. Diğer taraftan buraya uzak olan semtler Ataköy, Harb-iş, Sahipata, Mecidiye, Karşıyaka, Uydukent gibi mahallelerin ve köy, belde ile ilçe araçlarının tek vasıtayla ulaşabileceği 45 bin metrekarelik yeterli büyülükte bir pazaryeridir" dedi.

Halkın pazar için yönlendirildiği yerlerin nüfusun nüfusun yoğun olduğu bölgelere uzak olduğunu söyleyen Karnıbüyük, halkın yeni pazarlara yaya olarak ulaşılamayacağını, köy, kasaba ve ilçelerdeki halkın da iki araç değiştirerek buralara ulaşabileceğini aktardı. Karnıbüyük, "Esnafımızı, sorumsuzca sokağa atan değil esnafa sahip çıkan bir belediye başkanı istiyoruz'' diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 16:59:48
Güncelleme :15 Nisan 2006 Cumartesi 17:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Musa Belliyol IP: 193.255.51.xxx Tarih : 29.04.2008 16:19:11

Kaptan gemisini batırdı gidiyor. Tebrik ederim 4 yılda Afyon'u 100 yıl geri götürüp üstüne tüy diktiniz. Afyon Afyon olalı böyle zulüm görmedi. Kaptan Başkanın bize yaptığını Yunanlı bile yapmamıştır. Bu belediye başkanı, doğal afet gibi birşey. Geçtiği yeri yıkıyor. Dileriz belediye seçimleri hemen olur da bu zulüm son bulur.