30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Afyon İtfaiyesi'ne yeni araç

Geçen yıl Afyonkarahisar'da meydana gelen büyük yangın sonrası Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan İtfaiye Aracı Alım Kampanyası sonucunda vatandaşların katkılarıyla 2 yeni itfaiye aracı alındı. 

Afyonkarahisarlılar'ın kampanyaya gösterdiği ilgi sonucu toplanan bağışlarla belediyeye kazandırılan 2 adet itfaiye aracının tanıtımı için bir tören düzenlendi. İtfaiye Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, kurban kesilip dua edildi. Tanıtım töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Türkiye'de itfaiye aracı imalatçısı önemli firmaların hepsiyle yetkililerin görüştüğünü söyledi. Görüşmelerin ardından yapılan ihale sonucu, kendilerinin istediği gibi araçları imal ederek en hesaplı şekilde Afyonkarahisar'a kazandıran BBA firmasına teşekkür eden Kaptan, "İhalede verdiği tekliften sonra komisyonla beraber kendisiyle görüşmelerimiz sonunda özel bir iskonto talep ettiğimizde bizleri kırmadılar. Afyonkarahisar Belediyesi'ne bu iki aracın kazandırılmasında onların emekleri çoktur. Bu emeğin en büyüğü de Afyonkarahisarlı hemşehrilerime ait. El birliğiyle, gönül birliğiyle çalıştıktan sonra amaçlanan hedefe ulaşabilir. Şu anda yeni alınan itfaiye araçları ilin şartlarına uygun" diye konuştu. 

Bundan sonra da ilave araçlar alınacağını kaydeden Kaptan, "En kısa zamanda 33 metre yüksekliğe kadar rahatlıkla çıkan, daha hızlı müdahale edebilen, çok modern, büyük belediyelerde bulunan bu araçlardan 1 tane daha kazandıracağız. Allah bu araçlara ihtiyaç göstermesin" dedi. 

BBA Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Özdervişoglu ise, "Türkiye genelinde BBA Şirketler Grubu olarak yaklaşık 2 bin 500'ü aşkın belediyede ürettiğimiz araç gereçler çalışmaktadır. En son Ankara'ya 10 adet araç teslimatı yaptık. Türkiye pazarının yanında aynı araçlardan Suriye, Irak, Libya gibi Ortadoğu ülkelerine de ihracat yapıyoruz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından araçlar alanda su püskürterek bir gösteri yaptı.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 16:13:27
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 16:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?