30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Afyon Polisi'ne seminer

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim seminerleri çerçevesinde polislere "İnsan Kaynakları" anlatıldı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan AKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Suphi Süzer, polislere insan kaynaklarını anlattı. Süzer, insan kaynakları yaklaşımının amacının hem örgütsel verimliliğin artırılması, hem de çalışanın ihtiyaçlarının tatmin edilmesi olduğunu söyledi. Örgütsel hedeflerin ve bireysel gereksinimlerin birbirinden ayrı tutulmaması gerektiğini vurgulayan Süzer, "Örgütsel hedefleri ve bireysel gereksinimleri birbirinden ayrı ve birbirinden dışlayıcı şekilde görmek yerine, bu iki kavramın birbirini destekleyecek şekilde işlenmesi, insan kaynakları yaklaşımının çıkış noktasını oluşturmaktır" diye konuştu.

İnsan kaynaklarını etkileyen çeşitli itici güçler olduğunu ifade eden Süzer, bunlardan en önemlilerinin yoğun fiyat rekabeti ve sıkı maliyet kontrolü olduğunu kaydederek, "İnsan kaynaklarını etkileyen itici güçler arasında, kalite geliştirme çalışmalarının sekteye uğramadan devamı, müşteri memnuniyetinin en önemli hedeflerden biri haline gelmesi, örgütsel esnekli ve hızlı değişim ihtiyaçlarının artması gibi faktörler bulunur. Bu yaklaşımın temelindeki ilkeler ise şunlardır. Çalışmalar eğer doğru bir şekilde yönetilir ve geliştirilirse, verimliliği artacak ve şirkete uzun vadeli kazanımlar sağlayacaktır. Çalışanın hem ekonomik, hem sosyal, hem de psikolojik ihtiyaçlarını kurallar, programlar ve uygulamalar geliştirilmelidir. Çalışanın mevcut becerilerini maksimum seviyede kullanabilecekleri ve kendilerini eğitebilecekleri bir çalışma ortamı oluşturmaları gereklidir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 17:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?