30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Afyon Valisini üzen iki olay

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, kendisini iki şeyin üzdüğünü belirterek, "Birincisi Afyonkarahisar Hükümet Konağı'nın yıkılması. İkincisi ise Kale'nin surlarının aslına uygun yapılmamasıdır" dedi. 

İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Vali Dilek, sunacakları projelerin özgün olması gerektiğini dile getirdi. Kendisini iki şeyin üzdüğünü ifade eden Dilek, "Birincisi Afyonkarahisar Hükümet Konağı'nın yıkılması. Ancak, o belki çok önce yıkıldığı için o anlayışa göre bunu doğal buluyorum. Bir de affedemediğim, affedilmemesi gereken, Afyonkarahisar Kalesi'ndeki surların aslına uygun yapılmamasıdır. Yapılar yapılırken, projesiz mi yapıldı? Onu yıkıp gerekirse 200 milyar lira vererek orayı yeniden projeli yapmak gerekiyor. Kale Afyonkarahisar için bir semboldür. Kale Afyonkarahisar'ın ta kendisidir, tarihidir. Porselen diş gibi üç çeşit renkten oluşan bir şey var orada. Gerekirse yıkılacak ve yenisi yapılacak. Benim de raporum o doğrultudadır. Şu aşamada benim yapabileceğim şey onun doğru olamadığını, projesiz olduğunu göstermektir. Her ne kadar Kültür Bakanlığı'nın birimleri bunu savunuyorlarsa da, bunun savunulacak bir tarafı olmadığını bilim adamları ile görüştüm. Doğru olan şey, yapay olanların yıkılıp doğrusunun yapılmasıdır.

 Afyonkarahisar'ın ekonomisi de 250-500 milyar lira harcayarak batmaz" diye konuştu.
Avrupa'da 600 yıllık şehirlerin kendilerini tarihi şehir olarak kabul ettiklerini kaydeden Dilek, Afyonkarahisar'ın 3 bin 500 yıllık bir yerleşim yeri olduğunu sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 15:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?