30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Afyon'da Engelliler Festivali

Afyonkarahisar Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilki düzenlenen 1. Engelliler Festivali'nde, engelli çocukların yaptığı gösteriler büyük alkış aldı.
 
Anıt Park'ta düzenlenen festival, ilk olarak çeşitli okullardan engelli öğrencilerin yürüyüşü ile başladı. Daha sonra kısa mesafeli atletizm yarışması düzenlendi. Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Engelliler Meclisi'nin Afyonkarahisar'da bir ilke imza attığını belirtti. 

Kaptan, "Bu festivalin kapsamı içerisinde engelliler meclisimizin düşündüğü toplumun dikkatinden kaçan belki de pek çoğumuzun yakından bildiği ama farkına varamadığımız engelli yavrularımızın sosyal hayat içerisindeki sıkıntılarına bir nebze olsun halkımızın dikkatini çekebilmek, onların da bizler gibi her türlü hakka sahip olduğunun bilincine varabilmek, 'Gönülden engelli olmamak' adına böyle bir şuuru oluşturmak için yapılan bu festivali düzenleyen Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kaptan, daha sonra görme engellilere bilgisayar kursu bitirme sertifikalarını verdi. 

Öğrenciler arasında düzenlenen atletizm ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, engelli çocukların gösterileri başladı. 

Çocuklar, halk oyunları, koro, tiyatro, pandomim gösterileri ile izleyenleri coşturdu. 

Vatandaşlardan büyük alkış alan engelli çocuklara Başkan Kaptan da büyük ilgi gösterdi. Kaptan, her gösterinin ardından çocukları yanına çağırarak onlarla fotoğraf çektirdi. Festival, Altı Nokta Körler Derneği tarafından verilen mini konserin ardından TRT Türk Sanat Müziği sanatçıları Alp Arslantürk ve Celal Altuntaş tarafından verilen konser ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 17:16:00
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 16:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?