30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Afyon'da 'sosyete Pazarı' tartışması

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, kavga değil hizmet tarafında olduğunu belirterek, "Eğer bir hırsızlığım, namussuzluğum, şerefsizliğim ve ahlaksızlığım varsa; ellerinden geleni arkalarına koymasınlar" dedi. 

Ot Pazarı Camii etrafındaki belediyeye ait dükkanları yıkıp yerine otopark yaptığı ve Afyonkarahisar dışından gelen satıcılara "Sosyete Pazarı" adı altında fuar alanında yer verdiği gerekçesiyle bazı esnaf gruplarının tepkisini çeken Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, kendisini eleştirenlere sert çıktı. Açıklamalarda bulunan Başkan Kaptan, yasakçı zihniyetle bir yere varılamayacağına dikkat çekerek, "Sosyete Pazarı'na Denizli başta olmak üzere çevre illerden gelenler var. Bu pazarın esnafı, Afyonkarahisar'da böyle bir potansiyelin olduğunu tahmin etmiyordu. Sen bir araya gelmiyorsun, yapana da karşı çıkıyorsun. Böyle şey olmaz. Artık yasakçı zihniyet yok. Yasakçı zihniyetle bir yere varamayız. Duvar mı kaldı? Ama bazı insanların beyinlerinde duvar var. Bir grup esnaf bu sebeple eylem yaptı. Demokratik haklarını kullandılar. Kanun ve nizamdan sapmamak kaydıyla, herkes toplantı ve gösteri yapabilir. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Siyah çelenk koyup beni istifaya davet etmişler. Ama dönem sonunda kimin istifa edeceğini göreceğiz" dedi.

"DOĞRU VE HAK BİLDİĞİMİ HER YERDE KONUŞURUM" 

Dünya üzerindeki şirketler, tüccarlar ve sanayicilerin kendi aralarında birbirleriyle ortaklık kurduğunu vurgulayan Kaptan, "Bu sayede dünyanın ve Türkiye'nin ufku açılmış oluyor. Afyonkarahisar'ın, üçüncü dünya ülkeleri zihniyetindeki oda başkanlarıyla nereye gideceği belli. Sosyete Pazarı'ndaki satıcılar, ne sattıklarını ve bu sattıkları malları nereden ve nasıl aldıklarını saklamıyorlar. Bazıları ise 'Pahalı ve halk itibar etmiyor' diye yaygara yapıyor. Sosyete Pazarı'nın açıldığı gün orada izdiham vardı. Sosyete Pazarı'nın ismi halka biraz itici geliyor. Halk bunu yanlış anlıyor. Gariban bir vatandaş, 'Ben oraya gitsem ne yapacağım' diye düşünüyor. Afyonkarahisar halkı için doğru ve lazım olan neyse onu yaparım. Sosyete Pazarı'nı açan insanlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. O insanlar Yunanistan'dan gelmiyor. Buraya Konyalılar'ı sokup, Konyalılar'dan avanta alarak oda yöneticiliği yapacak adam, önce oda başkanlığını bıraksın. Halil Ağa Semt Pazarı'nda giyim kuşam işi Konyalılar'ın elinde" şeklinde konuştu. 

"Bağıran bağırsın, çağıran çağırsın" diyen Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, "Orada 150 kişi bağırıyor ama binlerce insan da bana teşekkür ediyor. Abdullah Kaptan, doğru ve hak bildiğini her yerde konuşur. Yargısız infaz yapıyorlar. Dervişin zikri neyse fikri de odur. Eğer benim bir hırsızlığım, namussuzluğum, şerefsizliğim ve ahlaksızlığım varsa; ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Ben şu anda kavga değil, hizmet tarafındayım. Herkesi Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 18:46:06
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 11:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?