2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bakan Eker, Kaymak Festivali'ne katıldı

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2005 yılında tarım ve hayvancılığa 1 katrilyon civarında destek verdiklerini söyledi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kaymak Festivali ve açılışlara katılmak üzere eşi Yasemin Eker ve kızlarıyla birlikte Afyonkarahisar'a geldi. Bolvadin İlçesi Horan Parkı'nda düzenlenen 21. Kaymak Festivali, illüzyon ve Gürcistan Halk Dansları Ekibi'nin folklor gösterileri ile başladı. Burada bir konuşma yapan Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2005 yılında tarım ve hayvancılığa 1 katrilyon civarında destek verdiklerini belirterek, "Afyonkarahisar, kıymetli ürünleri ile haklı olarak bütün dünyaya nam salmış; sucuğuyla, kaymağıyla, etiyle yumurtasıyla ve birçok tarım ürünü ile bütün dünyaya şöhret olmuş çok güzide bir ildir. AKP hükümeti olarak tarım ve hayvancılığa, hayvansal ürünlerin üretimine çok önem vermekteyiz. 2005 yılı içerisinde bir katrilyon civarında tarım ve hayvancılığa destek verdik. Bunun içinde süt sığırcılığının gelişmesi, et hayvancılığının geliştirilmesi, diğer tarımsal ürünlerin geliştirilmesi var" diye konuştu.

Bakan Eker, daha sonra kaymak yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Bakan Eker'den sonra sahneyi Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Muazzez Abacı aldı. Abacı şarkılarıyla, Bolvadinlileri coşturdu. Abacı, Afyonkarahisar'ın meşhur kaymağını çok yediğini ve Afyonkarahisar'a uzun süre kaldığını söyledi. Abacı Bakan Eker'e seslenerek, "Allah onurumuzu, itibarımızı her zaman daim kılsın. Bakanlık, şan şöhret hepsi geçici" dedi. Muazzez Abacı'nın konserinin ardından, Bakan Eker eşi Yasemin Eker ile birlikte havai fişek gösterilerini izledi.

21. Kaymak Festivali'ne Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek ve eşi Emine Dilek, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, İlçe Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, İl Emniyet Müdürü Natık Canca ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eker ve beriberindekiler, geceyi geçirmek üzere, ilçeden ayrılarak Afyonkarahisar İkbal Termal Otel'e gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 10:47:00
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 11:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?