30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Başkan icraatlarını değerlendirdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, yapı itibariyle kesinlikle plansız programsız, hesapsız kitapsız, bir şey yapmamayı prensip edinen bir belediye başkanı olduğunu belirterek, "Bu anlayışımı belediye başkanlığında da en güzel şekilde devam ettirme çabası içerisindeyim" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, basın toplantısı yaparak iki yıllık icraatlarını değerlendirdi. Makamında yaptığı basın toplantısında konuşan Başkan Kaptan, yaptıkları çalışmalarla ilgili faaliyet ve tanıtım kitabı hazırlandığını söyledi. Belediye çalışmalarıyla ilgili yazılı belge olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Kaptan, "Şeffaf belediyecilik anlamında halka hesap verebilme, ne yaptığımızı, ne yapmak istediğimizi, nereye doğru gitmek istediğimizi anlatabilme adına, yazılı bir şekilde aktarmak istedik.

Vatandaşlarımızın bilgileneceği bir kitaptır. Yapı itibariyle kesinlikle plansız programsız, hesapsız kitapsız, bir şey yapmamayı prensip edinen bir belediye başkanı olarak, bu anlayışımı belediye başkanlığında da en güzel şekilde devam ettirme çabası içerisindeyim" diye konuştu. Göreve başladıkları İller Bankası'na olan borçlarının 32 trilyon 782 milyar lira olduğunu kaydeden Başkan Kaptan, "Belediye çalışanlarına olan borçları sıfıra düşürdük. Belediye bizim uygulamalarımızla, bizim havuzun kaçak deliklerini tıkama, kenara sağa sola kaçan suyu da havuza çevirme uygulamamız neticesinde, geldiğimiz nokta 2 trilyon 470 milyar liradan 3 trilyon 712 milyar liradır. Kasamızdaki para, bu yılın Mart ayı itibariyle 4 trilyon 834 milyar liraya çıkmıştır. İller Bankası'na borç ise 15 Mart 2006 tarihinde 27 trilyon 334 milyar liraya düşmüştür. Borç yapılır, yapılmaz değil. Ancak bu borçlar mantıklı, makul yerlere harcandıysa yapılır. Bizim önümüze büyük bir engel konmuş. Düz duvar konmuş. Elimiz kolumuz bağlanarak, bu tarafa çıkmak istenmiş. 2 yıl içerisinde çalışmalarımızla duvarı aşıp öbür tarafa geçme durumuna geldik. 'Bu belediye ne yapıyor' diyenlere ne yapıtığını bu kitap okuyanlara, anlayanlara, anlamak isteyenlere güzel bir belgedir" şeklinde konuştu. Göreve geldikleri zaman belediye personelinde eksiltmeye gitmediklerini dile getiren Kaptan şunları söyledi:
"Kimsenin rızkıyla oynamadık. Eleman çıkararak tasarruf etmeye gitmedik. Sularla ilgili şikayetler vardı. Biz şebekeleri yeniledik. Geldiğimizde belediye ne kadar su üretiyor bilmiyordu. Afyonkarahisar'da su pahalı deniliyor. Ancak diğer illerle mukayese edildiğinde bizde su ucuzdur. Belediyelerden izin alınmadan yapılan her iş kaçaktır. Besihanelerin, ağılların, kümeslerin artık şehir içinde olmalarına izin verilmeyecektir."

Başkan Kaptan, şehirde hangi yatırımların yapıldığı, altyapı, çevre, kanalizasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 20:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?