30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Batman'da, Afyonlular Dayanışma Gecesi

Batman’da yaşayan Afyonlular, Afyon ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde biraraya geldi. Aslen Afyon’un Bayat İlçesi’ne bağlı Derbet Köyü’nden olan Batman Vali Yardımcısı Kemal Cirit’in girişimleri ile düzenlenen gecede Afyonlular, birbirleriyle hasret giderip bol bol eğlendi.

Düzenlenen gecede bir konuşma yapan Batman Vali Yardımcısı Kemal Cirit, "Afyon’dan yüzlerce kilometre ileride Batman’da yüreği memleket hasreti ile çarpan siz değerli hemşehrilerimizle biraraya gelmenin, sadece tanışmak dışında çok daha ötede anlamı olmasını beklemek hepimizin hakkı. Sizler Batman’ın ekonomik yapısından eğitimine, güvenliğinden sağlığına, petrolüne ve yönetimine kadar birçok alanda artı değer üretirken, bu güzel ülkemizin kalkınması için de ter döktüğünüzü aslında gösteriyorsunuz. Bu yolda belki sağlığınızı, belki heyecan ve enerjinizi zaman zaman kaybederken, belki saçlarınızı ağartıyorsunuz; ama hepinizin içinde bir Emirdağ, Sultandağı, Bayat, Dinar, Bolvadin dahası kocaman bir Afyon sevgisi hep yaşıyor" dedi.

Afyon’un, hak ettiği atılımı bir türlü gerçekleştiremediğine dikkat çeken Cirit, "Neredeyse bütün yolların kavşak noktasında olmamıza, birçok uluslararası marka oluşturmamıza, kiraz, haşhaş üretiminin büyük bir kesimine sahip olmamıza, mermer ocakları, termal kaplıca sahalarının merkezlerinden birisi olmamıza, sucuk, kaymak ve şekerleme üretiminde kendimizi kabul ettirmemize, önemli ve görülmeyi bekleyen yüzlerce turistik, tarihi ve görsel zenginliğimize, el sanatlarımıza rağmen hala kabuğumuzu kıramadık. Afyon üniversiteye girişte 56. sırayı hak etmiyor. Değişime ve dönüşüme kapalı bir il olmadığını yansıtıyor olmasına, önemli kavşak noktasında bulunmasına rağmen durağan yapıyı kıramıyorsak eğer, bu durumun sosyo-ekonomik altyapısının araştırılması gereklidir. Bunda bürokratından siyasetçisine, üniversitesinden iş adamlarına kadar herkesin büyük sorumluluğu vardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Afyonlular hep birlikte yemek yiyip, çalan şarkı ve türküler eşliğinde eğlendi. Cirit, Afyonlular’ı sık sık biraraya getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Güler İsmailoğlu - Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 10:48:03
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 10:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?