2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bozuk gıdaya geçit yok

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü tarafından gıda maddeleri üreten işyerleri denetlendi.
Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 215 adet satış ve toplu tüketim yerinin denetlendiği, işyerlerinden alınan numunelerin analizlerinin Afyonkarahisar İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'nde yaptırıldığı belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Hazırlanan sertifika ve raporlar doğrultusunda, 4 adet üretim, et ve et ürünleri için 1 adet, bakliyat işleme tesisi için 2 adet, kuruyemiş tesisi için 1 adet, hazır yemek üretim tesisi için 3 adet, kurukahve üretim tesisi için 1 adet üretim izni sertifikası tanzim edildi. Gıda üreten işyerleri tarafından ihracat amacıyla talep edilen 39 adet Gıda Güvenliği/Sağlık Sertifikası düzenlendi. Bu amaçla işyerleri denetlenerek mevzuata uygun numuneler alındı. Afyonkarahisar'da imal edilen tüm gıda maddelerinin üretimleri ve pazarlanmaları aşamalarında kalitelerinin bozulmaması ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşmasının sağlanması için, kent genelinde bulunan ve gıda maddeleri üreten işyerlerinin denetimleri sıkı bir şekilde devam etmektedir. Afyonkarahisar'ın ticari hayatına ve marka olmuş gıda mamullerinin pazarlanmasına olumsuz etki yapacak her türlü tutum ve davranışa izin verilmemesi amacıyla tüm tedbirler alınmaktadır."
Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, 10 adet et ve et ürünleri tesisi, 4 adet süt ve süt ürünleri tesisi, 22 adet hamur işi imalathanesi, 55 adet ekmek fırını, pastane, simit, yufka, börek imalathanesi, 10 adet yemek fabrikası ve bakliyat işletme tesisi, 3 adet su ürünleri işleme ve yetiştiricilik tesisi, 4 adet haşhaş ezme ve yumurta paketleme tesisi, 3 adet şekerli mamuller üretim tesisi, 1 adet sirke fabrikası, 6 adet un fabrikası, 34 adet yem fabrikası, yem bayi ve tohum bayi, 6 adet turşu, haşhaş, kuruyemiş, alkolsüz içecek, 4 adet ambalaj üretim işyeri ve kuruyemiş üreten işyerinin denetimleri yapıldı.
..
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 14:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?