3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Canca:"Vatandaşa güven duygusu veriyoruz"

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Natık Canca, kentte vatandaşa güven duygusu verdiklerini belirterek, "Bunu sarsmamak en zor görevimiz. Vatandaşın bize olan teveccühünü kaybetmememiz lazım" dedi.
İl Emniyet Müdürü Natık Canca, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da bir bütünlük olduğunu söyledi. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nün, vatandaş ve medya ile barışık olduğuna dikkat çeken Canca, "Toplumun katmanları 'daha iyi Afyonkarahisar' olsun diye müşterek çalışıyor. Bu konu, bir vilayetin en büyük şansıdır. Kentte kimsenin kimseyle problemi yok. Polisin vatandaşla veya idarenin birbiriyle olan ilişkileri seviyeli ve düzgün. Herkes birbirine yardım etmeye çalışıyor. Koordineli çalışmanın yansıması da güzel bir malzeme olarak Afyonkarahisar'a çıkıyor. Biz kendimizi şanslı hissediyoruz. Çünkü vatandaşa güven duygusunu vermişiz. Bunu sarsmamak en zor görevimiz. Vatandaşın bize olan teveccühünü kaybetmememiz lazım. Buna toplum destekli polis hizmeti deniliyor. Bu hizmetin en güzel örneğini Afyonkarahisar oluşturuyor. Sosyal ilişkiyi ve güzelliği muhafaza etmede oldukça titiz olmak zorundayız" diye konuştu.

"VATANDAŞ BİZE DUA EDECEK"
Oldukça geniş bir halk topluluğuna hizmet veren Kocatepe Karakolu'nun taşınması konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Canca, "Kocatepe Karakolu yerinden taşınacak diye söyleniyor. Öyle birşey yok. Organize Sanayi Bölgesi civarında Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü var. Bu birimin orada olması nedeniyle, hem ekonomik hem de zaman olarak kayıp yaşıyoruz. Kocatepe Karakolu'nun çıktığı yere, daha kuvvetli ekip olan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nü getireceğiz. Kocatepe Mahallesi'nde yaşayan vatandaş, yeni hizmete açılacak olan Sahipata Karakolu'na gitmeyecek. Eskiden Kocatepe Karakolu'nda 1 tane polis otosu vardı. Şimdi 30 tane polis otosu olacak. Vatandaş bunu bilsin. Vatandaşı zora sokmayacağız. Vatandaş bütün polis ekiplerini orada gördüğü zaman bize dua edecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 15:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?