30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

EDEP Projesi

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, eğitimde en çok yaşanılan sıkıntıların başında öğretmen açığının geldiğini belirterek, "Eğitimde başarıya ulaşmak uzun soluklu bir süreçtir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Vali Mzaffer Dilek'in talimatıyla Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi (ADUYBİM) bünyesinde Afyonkarahisar'ın eğitim başarısının istenilen hedefe ulaşması için Eğitime Destek Projesi (EDEP) başlatıldığını açıkladı. ADUYBİM Toplantı Salonu'nda bir toplantı düzenleyen Yıldırım, projenin amaçlarını anlattı. Eğitimde en çok yaşanılan sıkıntıların başında öğretmen açığının geldiğini dile getiren Yıldırım, "Öğretmen açığı olan ilçelerimizde aynı zamanda ihtiyaç fazlasının da bulunduğu dikkat çekmektedir. Ancak burada ihtiyaç olan branşlarla ihtiyaç fazlası olan branşlar aynı değildir. Eğitim başarı düzeyimizin istenen konumda olmaması için çok ciddi nedenler yoktur. Eğitimde başarıya ulaşmak uzun soluklu bir süreçtir" diye konuştu.

Afyonkarahisar'da 2004-2005 öğretim yılında öğretmen normunun 7 bin 484 olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Mevcut öğretmenimiz ise 5 bin 356'dır. 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında ise normumuz 7 bin 551, mevcut öğretmen sayımız 5 bin 399'dur. Toplam 2 bin 152 öğretmen açığımız vardır" şeklinde konuştu.

EDEP projesinin amacını anlatan Yıldırı, bu projenin amacının, il ve ilçelerin okul, zümre, sınıf veya şubelerdeki idarecilerin, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle ilgili olarak geniş çaplı verilerin toplanması ve bu verilerden başarıya etkisi olduğu inanılanların puanlandırılması, okul, zümre, sınıf, öğrenci, ders başarılarının tespiti, takibi ve sürekliliğinin sağlanması, gerek ulusal gerekse uluslararası sınavlarda Afyonkarahisar'ın başarı sıralamasının daha iyi noktalara ulaşması gibi konularda çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti. Yıldırım, "EDEP projesinin başarıya ulaşması için teknolojik alt yapıya ihtiyaç vardır. Bu anlamda ilimizde bilgi teknolojisi sınıflarının öncelikle sayısal verilerinin tespiti ve kentteki coğrafik dağılımın bilinmesi önemlidir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 23:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?