30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Garnizon Komutanlığı'nda fidan dikim töreni

Afyonkararahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, vatanı sevmek için sadece sınırları korumanın yeterli olmadığını belirterek, "Türkiye'yi sevmek, her alanda daha gelişmiş, daha modern bir ülkeyi gelecek kuşaklara bırakma uğraşı verme anlamına gelmektedir" dedi.

Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı tarafından 2006 yılı ilkbahar dönemi fidan dikim töreni yapıldı. Garnizon Komutanlığı Şehit Teğmen Uğur Acar Kışlası'nda gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, dünyada ve Türkiye'de en önemli çevre sorunlarından birisinin erozyon olduğunu söyledi. Erozyonun her yıl binlerce ton toprağın akıp gitmesine ve binlerce hektar arazinin çoraklaşmasına neden olduğunu belirten Çakır, "Erozyonla mücadele büyük önem arz ediyor. Türkiye'de doğal varlıkların korunmasının, erozyonla mücadelenin, toprak örtüsü ve toprağın korunmasının yanı sıra kamuoyunun eğitim ve bilgilendirilmesi zorunludur. Doğal kaynakların geri dönüşümsüz olarak kaybolmasına mani olunmalıdır. Bunları halkımızın yararına sunmak, ulusumuzun geleceğini güvence altına almak ilkemiz olmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri çağdaşlaşmanın en önemli unsurlarından biri olan 'çevre bilincinin' topluma yerleşmesi ve insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ağaçlandırma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu yıllar önce idrak etmiştir. O günden bu yana da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde ağaçlandırma, daha doğru bir deyimle bitkilendirme faaliyetleri büyük bir hızla devam etmektedir. Ormanlar, bütün canlıların önemli yaşam temellerinden biri olan oksijen üretiminin kaynağıdır. Afyonkarahisar Bölge ve Garnizon Komutanlığı birliklerince her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde uygulanan ağaçlandırma çalışmalarında son 4 yılda il merkezinde 170 bin fidan dikilmiştir. Bu ilkbahar döneminde 6 bin fidan dikilecektir" diye konuştu.

Çakır, ülke topraklarını nasıl vatan yapıldığının çok iyi bilindiğini, vatanı sevmek için sadece sınırları korumanın yeterli olmadığını kaydederek, "Türkiye'yi sevmek, her alanda daha gelişmiş, daha modern bir ülkeyi gelecek kuşaklara bırakma uğraşı verme anlamına gelmektedir. Ülkemizin her konusuna sahip çıkmak, fedakarlık göstererek sorunların çözümüyle uğraşmak vatan sevgisinin en önemli göstergesidir. Bu konuların en önde gelenlerinden biri olan ağaçlandırmaya bundan sonra daha da artan bir sevgiyle devam edilmesi ve herkese öğretilmesi çok önemlidir. Ben gençlerin, çocukların ve Mehmetçikler'in öğrenimlerini ve asıl görevlerini aksatmadan, içlerinden gelen vatan sevgisiyle bugüne kadar sürdürdükleri ağaçlandırma çalışmalarına yaşamları boyunca daima artacak sevgiyle paralel devam edeceklerine inanıyor, bu konuda kendilerine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Çakır'ın konuşmasının ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkan Vekili Şükrü Balık, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, askeri ve mülki erkanın yanı sıra ilköğretim ve anasınıfı öğrencileri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 10:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?