2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Herkese örnek olsun

Almanya'da işçi olarak çalışan bir aile, memleketleri Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde bir okula bilgisayar laboratuvarı kurdu. Uzun yıllardır Almanya'da gurbetçi olarak çalışan İbrahim ve Elmas Akgün çifti, kendi paralarıyla aldıkları 21 adet bilgisayarı, Emirdağ'da öğrenci mevcudu en fazla olan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na bağışladı.

Bilgisayar bağışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan İbrahim Akgün, kendi memleketine böyle bir hizmet yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Akgün, "Tüm insanları yardım yapmaya davet ediyorum. Yardımlarımızın devamı bundan sonra da gelecek. Fakat gümrükte tam 6 saat bekletildik. Almanya'da ise işlerimiz daha kolay bitti" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bilgisayar laboratuvarının kurulmasında emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verildi. Laboratuvarın yaklaşık 40 milyar liraya mal olduğu öğrenildi.

Törene, Emirdağ Kaymakam Vekili Ufuk Seçilmiş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hidayet Yıldırım, Emirdağ Belediye Başkanı Lütfi İhsan Dağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 14:05:50
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 14:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?